Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış ve kar geliyor!

Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış ve kar geliyor!

Yurdun özellikle kuzey ve iç kesimleri ekim ayının gelişiyle birlikte sonbahar atmosferini iyiden iyiye hissediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmini raporunda bazı bölgelere kar yağışı uyarısında bulundu. İşte bugünün hava durumu….

Ekim ayının gelişiyle birlikte havalar yurdun büyük bir bölümünde mevsim normallerinin altına indi. Öyle ki, Meteoroloji arşivlerine göre 2013 yılından bu yana en soğuk Ekim ayı başlangıcı oldu. Uzmanlar, serin havaların devam edeceğini beklerken, bazı noktalarda kar yağışı uyarısında bulundu. Yurt genelinde Hava durumu nasıl? İşte detaylar…

BUGÜN AKŞAM SAATLERİNDE KAR BEKLENİYOR

Geçtiğimiz Eylül ayında erken kar yağışıyla siftahı yapan Doğu Karadeniz’in ve Doğu Anadolu’nun yükseklerinde, yeni bir kar yağışı bekleniyor. Kıyılarda yağmur şeklinde düşen yağış, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yükseklerinde  karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

MARMARA VE TRAKYA HAFTASONU YAĞMURLU

Marmara bölgesinde hafta içi güneşli havaların hakimiyetini sürdürmesini bekleniyor. Güneşli havaların tadını çıkaran bölge halkını, hafta sonu yağışlı bir atmosfer bekliyor. Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan yağışlı hava dalgası özellikle yurdun kuzey batısında etkili olacağı son verilere göre tahmin ediliyor. Öte yandan İstanbul’da da hafta sonu serin ve yağmurlu bir Sonbahar atmosferi olacağı öngörülüyor.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

Yağışların; Sinop, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı, Samsun’un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar ve yerel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz