Meteoroloji uyardı! Kavurucu sıcaklıklar Türkiye’de!

Meteoroloji uyardı! Kavurucu sıcaklıklar Türkiye’de!
NotHaber

Yazı orman yangınları ve sel haberleriyle geçiren ülkemizde bu sefer kavurucu sıcaklıklar damga vuracak. Sıcaklıkların ülke genelinde normallerin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre Türkiye genelinde önümüzdeki günlerde Sıcak havaların etkisini arttırması bekleniyor. Yazın son günlerine doğru adım adım yaklaşırken, Ağustos gitmeden önce son kozunu oynuyor. Sıcaklıklardaki artışa karşı uyarılarda bulunuldu. Vatandaşların ısı çarpması ve yüksek tansiyon riskine karşı dikkatli olunmalarına dikkat çekildi.

NORMALLERİN 8 DERECE ÜZERİNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor, kuzey kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının iç ve kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KURAKLIK HAT SAFHADA…

Tahminlere göre, sıcaklıklardaki artışla birlikte ülkenin büyük bölümünde kayda değer bir yağış beklentisi bulunmuyor. 1871 Yılından bu yana ölçülen en sıcak ay olarak tarihe geçen Temmuz ayından sonra, Ağustos ayında Karadeniz bölgesi  haricinde diğer bölgelerimizde kuraklık etkisini göstermişti. Önümüzdeki süreçte de insanlığın en büyük tehlikelerinden biri olan kuraklığın, yurdun büyük bölümünde devam etmesi bekleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz