Meteoroloji uyardı! Kar geliyor…

Meteoroloji uyardı! Kar geliyor…
NotHaber

Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklardaki düşüş, Doğu Karadeniz’in ve Doğu Anadolu’nun yükseklerine kar yağışını getirmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ani sıcaklık  düşüşüyle birlikte kar ve dolu uyarısında bulundu. Kar yağışının Karadeniz üzerinden yurda giriş yapması beklenen soğuk hava dalgasıyla geleceği aktarıldı. Yapılan tahminler doğrultusunda yarın özellikle yurdun kuzeyi adeta kış provası yapacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE DOLU UYARISI

Osmaniye, Hatay kıyıları, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, iç kesimlerde yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

PERŞEMBE GÜNÜ KAR GELİYOR

Sıcaklıkların ise bugün akşam saatlerinde Marmara Bölgesi’nden başlayarak perşembe günü ülke genelinde 6 ila 10 derece düşmesi bekleniyor. Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde (1800 m rakım ve üzeri) beklenen yağışların bu sıcaklık düşüşü ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz