Meteoroloji kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı

Meteoroloji kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli görülecek yağışların, Samsun’un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Adana'nın kuzeyi, Osmaniye, Hatay’ın kıyı, Kahramanmaraş’ın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ

Ülke genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yağışların ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Samsun’un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Rüzgarın; Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa), Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Samsun’un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer şiddetli olması beklenen yağışla beraber meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililer dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

TOZ TAŞINIMINA KARŞI DİKKAT

Ayrıca yetkililer, ülkemizin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz