Meral Akşener yineledi: Kanal İstanbul'un parasını ödemeyeceğiz!

Meral Akşener yineledi: Kanal İstanbul'un parasını ödemeyeceğiz!
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’ın Kanal İstanbul temel atma töreninde Millet İttifakı liderlerine yönelik sözlerine yanıt verdi.

Millet İttifakı liderleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki Kanal İstanbul tartışması devam ediyor. İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidara geldiklerinde Kanal İstanbul’un ihalesini alan şirketlerin parasını ödemeyeceklerini açıklamışlardı.

ERDOĞAN: DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Bu açıklama üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki lidere Kanal İstanbul’un temel atma töreninde yanıt verdi. Erdoğan, “Bu ne terbiyedir yahu. Bu ne terbiyesizliktir ya. Devletlerde devamlılık esastır. Bunlar devlet terbiyesi de görmediler. Siz nasıl devlet yönetimine talipsiniz” diye konuştu.

“ERDOĞAN HALKIN MI, İHALEYİ ALANLARIN MI CUMHURBAŞKANI?”

Gazeteciler, Muğla’da esnaf ziyareti yapan Meral Akşener’e Erdoğan’ın cevabını sordular. Akşener, “Birincisi sayın Erdoğan, gelecek ilk seçimde iktidar olamayacağını, seçimi kazanamayacağını anlamış. İkincisi sayın Erdoğan, ‘Söke söke alırlar’ diyerek milleti tehdit etti. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve milletinin başı, cumhurbaşkanı mıdır? Yoksa tahkim üzerinden Batılı ya da Çin gibi ülkelerin savunucusu mudur, onların avukatı mıdır? Bu da anlaşılamamıştır” diye konuştu.

MERAL AKŞENER, PARAYI ÖDEMEYECEKLERİNİ YİNELEDİ

Akşener, Kanal İstanbul’un ihalesini alacak şirketlere yeniden seslenerek “Biz ilk seçimde iktidar olacağız ve kesinlikle o paraları ödemeyeceğiz. Şimdiden bilin. Sayın Erdoğan’da bunu kabul etmiş görünüyor” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz