Meral Akşener: Sığınmacılara düşmanlık yapmak yanlış

Meral Akşener: Sığınmacılara düşmanlık yapmak yanlış
NotHaber

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sığınmacıların faydalandığı belediye hizmetlerine 10 kat zam önergesini değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Sığınmacılara düşmanlık yapmak yanlış” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kastamonu gezisinde, bir gazetecinin sorusu üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından sığınmacıları yıldırmak için hazırlanan önergeyi değerlendirdi.

HEM İKTİDARI HEM DE BELEDİYE BAŞKANINI ELEŞTİRDİ 

Akşener, “Türkiye'deki sığınmacılara düşmanlık yapmak yanlış” diyerek önergeyle ilgili tavrını dile getirdi. Türkiye üzerinden geçen göç yollarına atıfta bulunan Akşener, “Sığınmacıların Türkiye'ye hurra yapması yanlıştır. Avrupa'nın dediğini yapıp Türkiye'yi hendek etmek çok büyük bir hainliktir, basiretsizliktir, bu da yanlıştır. Ama idarecilerin yaptığı hatalar neticesinde gelmiş o insanlara da düşmanlık etmek yanlıştır” dedi.

"AYRIŞMA NOKTALARINI DERİNLEŞTİRMEK YANLIŞ"

Sığınmacıların çaresizliğine dikkat çeken Akşener, “O insanlar buraya şu veya bu şekilde geldiler. Uzun uzun tartışabiliriz ama zamanı değil, ciğerlerimiz yanıyor. Düşmanlık yanlış ama bu göç meselesinin Türkiye'yi hendek haline getirdiği Avrupa ile olan anlaşma neticesinde de bir gerçek. Ayrışma noktalarını, bu kadar gol atalım diye, derinleştirirseniz Türkiye zarar görür. Ben muhalefet partisi genel başkanıyım, duvardan duvara çarparım ama bugün doğru değil” şeklinde konuştu.

“ANADOLU’NUN DERDİNİ TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE TAŞIYORUZ”

Anadolu gezilerine devam ettiğini hatırlatan Akşener, “Rekabetin hizmet üzerinden, projeler üzerinden yapıldığı ama rekabetin odak olduğu bir yeni siyasi anlayışı hayata geçirmeye çalışıyorum. Burada öğrendiklerimizi ben grup konuşmama koyuyorum, milletvekili arkadaşlarımız onlarla ilgili soru önergesi, araştırma önergesi, kanun teklifleri veriyor. Buraya dikkat çekiyoruz. Kastamonu'daki esnafın, gencin, kadının, emeklinin ve çiftçinin derdini Türkiye'nin gündemine getiriyoruz” dedi.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz