Meral Akşener: Orman yakan terörden yargılansın!

Meral Akşener: Orman yakan terörden yargılansın!
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ormanların kundaklanıp kundaklanmadığı açıklanması gerektiğini belirterek “sıradan bir insan dahi ormanı kundaklıyorsa terör suçlusu olarak yargılanmalıdır” dedi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde orman yangınında evleri yanan köylülere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada yaptığı konuşmada sabotaj ihtimali üzerinde durdu.

MERAL AKŞENER: KUNDAKLANIP KUNDAKLANMADIĞINI DEVLET AÇIKLAMALI

Ormanların kundaklanmış olabileceğini ifade eden Akşener “Bizim bunu bilme imkânımız var mı? Yok. Devleti yönetene düşen görev nedir? Kundaklanıp kundaklanmadığını bulmaktır. Kundaklandıysa 'kundaklanmıştır' demektir” dedi.

“ORMAN YAKANLAR TERÖR SUÇLUSU OLARAK YARGILANMALI”

Orman yangını çıkartanların teröristler harici kişiler de olabileceği ihtimaline de değinen Akşener “İlla terör örgütü üyesi olmak, olmamak meselesi değil, sıradan bir insan dahi ormanı kundaklıyorsa terör suçlusu olarak yargılanmalıdır. Bunun kanun teklifini arkadaşlarımız verecek. Kundaklanmadıysa da bunun açıklanması lazım” şeklinde konuştu. Akşener daha sonra Topallı Köyünde soğan sermek için çıktığı ahır çatısının bir bölümünün çökmesi sonucu hayatını kaybeden Ümmü Gülsüm Güner'in ailesine başsağlığı ziyareti gerçekleştirdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz