Meral Akşener: İYİ Parti’yi yüzde 20 oy alan bir parti yapmak için yollara düştük!

Meral Akşener: İYİ Parti’yi yüzde 20 oy alan bir parti yapmak için yollara düştük!
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kamuoyu araştırmalarına göre oy oranlarının yüzde 16 olduğunu belirterek “İYİ Parti’yi yüzde 20’lik bir parti haline getirebilmek için arkadaşlarımızla birlikte yeniden yollara düşüyoruz” dedi.

Anadolu şehirlerini gezmeye devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bitlis’te esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Burada yaptığı konuşmada Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un ‘Afganlar için en iyi yer Türkiye’ açıklamasını değerlendiren Meral Akşener, Başbakan Kurz’a ‘densiz adam’ dedi. Akşener, Afgan göçmenleri kastederek “Burada Bitlislilerin huzurunda, Avusturya Başbakanı olan arkadaşa diyorum ki size 3 milyar avro verelim arkadaş sen bize gel tamamını al” dedi.

MERAL AKŞENER, PARTİSİNİN OY HEDEFİNİ AÇIKLADI

Akşener, 2020 yılının Ocak ayından bu yana Anadolu’yu karış karış gezdiğini hatırlatarak “Kamuoyu araştırmalarına göre İYİ Parti’nin oy oranı bugün itibariyle yüzde 16. Şimdi yüzde 16 oy oranına sahip bir partiyi yüzde 20’lik bir parti haline getirebilmek için arkadaşlarımızla birlikte yeniden yollara düşüyoruz” dedi.

“ESNAF BU ÜLKENİN BELKEMİĞİDİR”

Esnafı dinleme nedenini de açıklayan Akşener, “Esnaf bu ülkenin belkemiğidir. Çok uzun yıllardır sizler konuşulmuyordunuz. İşin, derdin nedir, akşam eve ekmek götürebiliyor musun kardeşim? Konuşulmuyordu ama siyaset şunun üzerinden yapılıyordu. Meral Akşener şucu, bilmem diğer partinin başkanı bucu. Size kadar indi. Arkadaşın, esnafın, çiftçinin, işsizin durumu ne, bunların hiçbirinin konuşulmadığı bir siyaset Türkiye'yi sardı. Ben bunu reddettim. Ayrışmalar üzerinden oy veriliyor. Ben başarılı oldum. Esnaf konuşmaya başladı. Sizin müşteriniz velinimet ise siyasiler için de seçmen velinimet. Dolayısıyla siyasetçinin karşınızda hazır olda durmasını istiyorsanız siyasetçiyi rekabet ettireceksiniz” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz