Meral Akşener: Erdoğan aşıyı parayla satıyor

Meral Akşener: Erdoğan aşıyı parayla satıyor
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘Aşı tezgâhı’ kurmakla ve aşıyı parayla satmakla suçladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aşıyı parayla sattığını iddia etti. Partisinin meclis grup toplantısında konuşan Meral Akşener, “Sayın Erdoğan aslında aşıyı sen vatandaşına parayla satıyorsun. Hem de bunu aklınca vatandaşa hissettirmeden yapıyorsun. Tahsilata da insanlarımız daha ikinci doz aşısını olmadan yapıyorsun. Önce elektriğe yüzde 15, ardından da doğalgaza yüzde 12 zam yaptın. 4 kişilik bir aile bir sene boyunca yeni zam yapılmazsa yılda 600 lira fazladan para ödemek zorunda kalacak. Bir doz BionTech aşısının Türkiye’ye maliyeti 12 dolar yani 100 lira. Yani 4 kişilik ailemiz, kişi başı 100 liralık ikinci aşı için 600 lira ödeyecek. Böyle bir tezgah olabilir mi” diye konuştu.

“TEİAŞ ÖZELLEŞTİRMESİ BEKA MESELESİ”

AK Parti’nin milletin hazinesini boşalttığı gibi milletin olan ne varsa satmanın peşinde olduğunu ifade eden Akşener, “MKE’nin ardından sırada TEİAŞ var. Milletin olan bu şirket 2020 yılında 14,9 milyar lira ciro yapıp 2.5 milyon liraya yakın da kâr elde etti. Buna rağmen özelleştirilmesi için düğmeye basıldı. Sayın Erdoğan seni tekrardan uyarıyorum. Elektrik üretimi stratejik bir öneme sahiptir. TEİAŞ kâr amacı gütmemesi gereken bir kurumdur. Bu sektörün kontrolü kamuda olmazsa ekonomik bağımsızlık tehlikeye girer. Hani yerli ve milli, beka meselesi diyorsunuz ya işte zurnanın zart dediği yer burası” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz