"Meclis'te Turizm Teşvik Kanunu oylanırken Kılıçdaroğlu neredeydi?”

"Meclis'te Turizm Teşvik Kanunu oylanırken Kılıçdaroğlu neredeydi?”
NotHaber

‘ErdoğanTurizm Teşvik Kanunu çıktıktan sonra ormanlar yanmaya başladı’ iddiasını ortaya atan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan “Mecliste kanun oylanırken Kılıçdaroğlu neredeydi?” diye sordu.

Türkiye 28 Temmuz gününden bu yana orman yangınlarıyla mücadele ederken bir taraftan da yangının konu olduğu siyasi tartışmalar da devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında “Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanı’na verdi. Her yer yandı kül oldu, derdi dağı taşı betonlaştırmak. Çok açık söylüyorum; tek bir tuğla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!” diye ağır ifadeler kullanmıştı.

BÜLENT TURAN: KILIÇDAROĞLU OYLAMAYA KATILMADI

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yanıt verdi. Turan “Anayasa'nın 169. maddesi gereği tüm ormanların anayasal güvence altındadır. Hiçbir orman varlığı asla betonlaşamaz. Hiçbir orman varlığı asla kaybolmaz. Tüm yanan yerlerimiz en hızlı şekilde tekrar yeşerecektir. Fakat asıl sorun şudur ki madem kanun bu kadar kötüydü madem kanun bu kadar ağır ithamlar hak eden bir kanundu buradan sormak isterim, o kanun oylanırken ey Kılıçdaroğlu sen neredeydin? Madem bu kadar kötü bir kanundu madem ormanları betonlaştıran bir kanundu, CHP'nin 135 vekili varken oylamaya katılan vekil sadece 34. Oylanırken 34 vekil hayır oyu verdi. Neredeydi bu arkadaşlar?" ifadesini kullandı.

“MUHALEFET BETONLAŞMAYA EVET Mİ DEDİ?”

Turizm Teşvik Kanunu’na İYİ Parti’nin evet dediğini hatırlatan Turan “O zaman tüm ormanların betonlaşmasına imkan verdiğini iddia ettiği bu kanuna İYİ Parti'’de mi evet demiş oldu? Daha ötesi, mecliste küçüklü büyüklü 13 muhalefet partisi lideri var. Hiçbiri oylamaya katılmadı. O zaman bütün bu muhalif liderlerde mi betonlaşmaya evet demiş oldu? İYİ Parti'nin evet dediği, CHP'nin az sayıda vekilinin hayır dediği bu kanuna Kılıçdaroğlu'nun çok büyük ithamda bulunması sanki ormanlar bilerek yakılıyor, betonlaştırılacakmış tarzı ithamlarda bulunması akla ziyan bir yaklaşım” dedi.

BÜLENT TURAN KILIÇDAROĞLU’NU CHP’LİLERE HAVALE ETTİ

Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini sürdüren Turan, “Hem oylamaya katılmayacaksın hem ortağın bu kanuna evet diyecek hem de sonra çıkan orman yangınlarından milletin üzüntüsünü durdurmak varken adeta manipüle ederek ithamda bulunacaksın. Biz artık bu tarz samimiyetsizliklerden bıktık. Bu artık bizim konumuz olmaktan çok öte. Samimi olan CHP'lilerin ülkesini seven CHP'lilerin bu tarz siyasete kasetle gelen, başkanlığa kasetle gelen bu siyaset diline artık dur demesi lazım” diyerek genel başkanı CHP’lilere havale etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz