MEB’den Kovid-19’a karşı hijyen ödeneği: Öğrenci başına 20 TL

MEB’den Kovid-19’a karşı hijyen ödeneği: Öğrenci başına 20 TL
NotHaber

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara, “Temizlik ve hijyen ödeneği” kapsamında göndereceği para belli oldu. Öğrenci başına 20 TL bütçe ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın temizlik ve hijyen çalışmaları için okullara ayırdığı Ödenek netleşti. İl milli eğitim müdürlüklerine gönderilen, “Temizlik ve Hijyen Ödeneği” konulu yazıya göre, okullara Öğrenci başına 20 TL ayrıldı. Velilerin ve öğrencilerin yanıtını merakla beklediği, “Okullara temizlik için ne kadar ödenek ayrılacak?” sorusu yanıt buldu.

 

ÖĞRENCİ BAŞINA 20 TL HİJYEN ÖDENEĞİ

İl milli eğitim müdürlüklerinden okullara aktarılan yazıda, temizlik ve hijyen ödeneklerinin e-okul sistemine kayıtlı öğrenci sayısına göre belirleneceği aktarıldı. Yazıda, öğrenci başına gönderilen ödeneğin miktarı da belli oldu. Okulların, e-okul sistemine kayıtlı her bir öğrenci başına 20 TL temizlik ve hijyen ödeneği alacağı aktarıldı.

BAŞKA HARCAMA YAPMAYIN!

Vergi Kimlik numarası sorunu olan okulların temizlik ve hijyen maddesi alımı ödeneğinden yararlanamadığı kaydedildi. Öte yandan vergi kimlik numarasını sisteme tanımlatmayan okulların en kısa sürede sorunu çözmesi talep edildi. Yazıda ayrıca okullar, öğrenci başına 20 TL olan temizlik ve hijyen ödeneğinde, “Hijyen maddeleri dışında harcama yapılmaması” konusunda uyarıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz