Marmaris'teki yangın İHA ile 57 kilometre öteden tespit edilmiş!

Marmaris'teki yangın İHA ile 57 kilometre öteden tespit edilmiş!
NotHaber

Marmaris'te pazar günü çıkan ve bir orman işçisinin şehit olduğu yangının insansız hava aracı (İHA) ile 57 kilometre uzaklıktan tespit edildiği ortaya çıktı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde pazar günü çıkan Orman yangınının Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarına karşı kullanılan insansız hava aracı (İHA) ile 57 kilometre uzaklıktan tespit edildiği ortaya çıktı.

10 DAKİKADA MÜDAHALE

İHA'nın kaydettiği görüntülerde, yerleşim yerlerine yakın bölgede fark edilen dumanın ilk anda  nokta şeklinde olduğu görülüyor. Ancak  araç, alana yaklaştıkça yangının boyutugözler önüne seriliyord. İHA'nın görüntüleri tespit etmesinin ardından da yangına yaklaşık 10 dakika içinden havadan müdahale başlıyor.

Geçici orman işçisi Görkem Hasdemir'in (32) şehit olduğu yangında 150 futbol sahası büyüklüğündeki 110 hektar alan zarar gördü. Helikopterlerin 320 sorti yaptığı yangında alevlerin, 5 yıldızlı otelin LPG tankına 50 metre kala söndürülmesiyle facianın önlendiği belirlendi.

TOPLAM İHA SAYISI 4'E ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanlığı, orman yangınlarında önemli yeri olan İHA'ları geçen yıl kullanmaya başladı. Geçen yıl İzmir'de 1 olan İHA sayısı, bu yıl 4'e yükseltildi. Bu sene alınan 3 İHA, Adana, Antalya ve Muğla'da kullanılmaya başlandı.

Sabah saatlerinden itibaren gökyüzüne çıkan İHA'lar, geç saatlere kadar ormanlık alanları tarıyor. İHA'ların canlı aktardığı görüntüler, yangın kontrol merkezlerindeki görevliler tarafından eş zamanlı olarak izleniyor. İHA'lar ile Marmaris yangınında olduğu gibi orman yangınlarının erken tespit edilmesi amaçlanıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz