Marmara Denizi’ne cihazlarla oksijen verilecek

Marmara Denizi’ne cihazlarla oksijen verilecek
NotHaber

Müsilaj nedeniyle azalan denizdeki çözünmüş oksijen miktarını arttırmak için Marmara Denizi’nin 5 noktasından oksijen verilecek.

Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde Müsilajla mücadelede yeni bir yöntem denenecek. Bu çerçevede denizin beş farklı noktasından oksijen verilecek. İleri teknolojik cihazlarla verilecek oksijen sonrasında deniz dibindeki çözünmüş oksijen miktarının artması bekleniyor.

22 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Pilot uygulama Kocaeli Körfezi’nde 4, İstanbul Pendik’te ise 1 noktadan başlayacak. 8 hafta sürecek uygulama boyunca denizdeki oksijen seviyesi an be an ölçülecek. Uygulama başarılı olursa cihazlar Marmara Denizi’nin geneline yayılacak. Projenin amacı derinlerde azalan oksijen miktarını artırmak.

KURUM: YURTDIŞI ÖRNEKLERİ BAŞARILI OLDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, oksijen miktarının artırılmasını ekolojik dengenin yeniden aynı seviyeye gelmesinde önemli bir aşama olduğunu söyledi. Kurum, Marmara Denizi için mikrobiyolojik müdahale ve mekanik yöntemlerle kalıcı çözümler bulmak üzere araştırmalar yaptıklarını ve yapılan çalışmaları takip ettiklerini vurguladı. Bakan Kurum, Oksijen Takviyesinin yurtdışında benzer çalışmalarda başarılı sonuçlar aldığını da ekledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz