Mansur Yavaş, 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü aldı

Mansur Yavaş, 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü aldı
NotHaber

Mansur Yavaş, 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü'ne layık görüldü. Dünya Belediye Başkanı Ödülü ise Rotterdam ve Grigny belediye başkanlarına verildi.

Mansur Yavaş, 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü kazandı. Dünya Belediye Başkanı Ödülü ise iki şehir arasında Rotterdam ve Grigny belediye başkanları arasında paylaşıldı.

2021 DÜNYA BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜNE 32 BELEDİYE BAŞKANI KATILDI

Belediye Başkanları Vakfı tarafından düzenlenen '2021 Dünya Belediye Başkanı' ödüllerine 21 ülkeden seçilen 32 belediye başkanının aday oldu. Vakıf tarafından yapılan açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ödülü 'Avrupa ve Asya'nın büyük başkentlerine eşit bir metropol inşa etme çabası ve vizyonu nedeniyle' kazandığı belirtildi.

MANSUR YAVAŞ: 2021 DÜNYA BELEDİYE BAŞKANI BAŞKENT ÖDÜLÜ 6 MİLYON ANKARALININ

Haberi Gençlik Parkı’nda yapılan Sakarya Zaferi'nin 100. yıl dönümü kutlamalarında öğrenen Başkan Mansur Yavaş, burada kısa bir konuşma yaptı. 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü'nü kazanmakta mutluluk duyduğunu ifade eden Mansur Yavaş, “Sevgili hemşehrilerim, biraz önce İngiltere'den açıklanmış. Tabii son derece mutlu olduk. Ama bu başarı Mansur Yavaş'a ait değil, 6 milyon Ankaralının. İnşallah sizlerin adına bu ödülü alacağım. Hepinize sonsuz sevgi ve saygılar sunuyorum” diye konuştu. Kutlama programının sonunda sahneye çıkan sanatçılar Dilek Türkan ve İrem Derici konser verdi.

ÖDÜL AÇIKLAMASINDA MANSUR YAVAŞ İÇİN NE DENDİ?

Belediye Başkanları Vakfı web sitesinde Mansur Yavaş’ın ödülü alma nedeni şu ifadelerle anlatıldı: Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü, Türkiye'nin Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a Avrupa ve Asya'nın büyük başkentlerine eşit bir metropol inşa etme çabası ve vizyonu nedeniyle verildi.

Mansur Yavaş, Ankara Belediye Başkanı seçildiğinden bu yana halkın güvenini ve şeffaflığını esas alan bir liderlik tarzı geliştirmiştir. Yolsuzlukla mücadelesi cesaret ve inanç gösteriyor.

GIDA YARDIMI

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gıda yardımı, parasal destek ve diğer hayati hizmetlerin sağlanması da dahil olmak üzere bir dizi güvenlik ağı programı aracılığıyla toplumun yoksul ve en savunmasız kesimlerini destekledi. Covid sonrası bir dönüşüm için vizyonu da övgüye değer. Yeşil şehir projelerine, toplu taşımanın elektrifikasyonuna, temiz suya ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor.

KOVİD-19 SALGININDA ETKİN ÇALIŞMA

Belediye Başkanı Yavaş, Kovid19 pandemisinin başlangıcından itibaren insanları tam olarak bilgilendirmenin önemini anladı. Bağlantıları zayıf olan bölgelere internet erişimi sağladı ve hemşehrileriyle iletişim kurmak için sosyal medyayı tam olarak kullandı. Belediye Başkanı'nın halihazırda uygulamaya koyduğu önlemler ve Türkiye'nin başkentine yönelik vizyonu Ankara'yı daha dayanıklı ve sürdürülebilir bir şehir yapacak. Dünya Belediye Başkanı Projesi'nin aldığı binlerce referans ve yoruma bakılırsa, Ankara halkı ve diğer bölgelerden ya da Türkiye'den pek çok kişi, Mansur Yavaş'ın şehri dünyanın en büyük başkentlerinden biri haline getireceğine inanıyor.

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

Mansur Yavaş, Ahmet Sadık Yavaş ve Havva Yavaş'ın oğlu olarak 1955 yılında Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı'nda tamamladı. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı, 1983 yılında tamamladı. Askeri savcı olarak tamamladığı askerlik sonrasında Yavaş, Beypazarı'nda 13 yıl boyunca serbest avukatlık yaptı.

MANSUR YAVAŞ’IN BELEDİYE BAŞKANLIK SEÇİMLERİ

29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu. Seçimlerde yüzde 27 oy alarak rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın ardından seçimi üçüncü sırada tamamladı.

CHP’DEN ADAY OLDU

2014 yerel seçimlerinde partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmedi. Bu nedenle 21 Aralık 2013 tarihinde CHP'ye katıldı. Yavaş daha sonra, CHP tarafından 2014 Türkiye Yerel Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan edildi. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde Ankara'daki oyların yüzde 43,8'ini aldı ancak seçimi 32 bin 187 oy farkla kaybetti.

ÜÇÜNCÜ SEÇİMİNDE ANKARA BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Mansur Yavaş, 17 Nisan 2016 tarihinde CHP üyeliğinden istifa etti. Fakat aradan iki yıl geçtikten sonra CHP tarafından 18 Aralık 2018 tarihinde, 2019 Türkiye Yerel Seçimleri’nde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde, Ankara'da oyların yüzde 50,93'ünü alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz