Mandal: Kasım-aralık aylarında yerli korona aşısı hazır!

Mandal: Kasım-aralık aylarında yerli korona aşısı hazır!
NotHaber

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, VLP tabanlı yerli korona aşısının kasım-aralık aylarında hazır olacağını söyledi.

Türkiye’nin yerli korona aşı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, kasım-aralık aylarında, VLP tabanlı yerli ve milli aşının kullanılır hale geleceğini söyledi.
Kovid-19 ile ilgili 7 yerli aşı çalışmasını desteklediklerini hatırlatan Mandal, VLP tabanlı aşının Faz-1 aşamasının tamamlandığını belirtti. Mandal, 10 Haziran itibarıyla Faz-2 aşamasını başlatacaklarını aktardı.

“HEM VUHAN HEM DE İNGİLİZ VARYANTI İLE ÇALIŞILACAK”

VLP tabanlı korona aşısının yenilikçi bir aşı türü olduğuna dikkati çeken Mandal, bu yönde dünyada 4 aşı araştırmasının olduğunu, ancak henüz hiçbirinin kullanıma geçmediğini söyledi. Mandal, ağustos ayında Faz-3 aşamasına başlayacaklarını dile getirerek, "Faz-2 aşamasında hem orijinal Vuhan virüsüyle hem de İngiliz varyantıyla beraber çalışılacak” diye konuştu. Diğer iki aşı adayından da bahseden Mandal, “Yenilikçi inaktif aşı adayı Faz-1 aşamasını tamamlamak üzere. Diğeri de Faz-1 aşamasına başlama döneminde" dedi.

“HEDEF TÜRKİYE’NİN AŞI MERKEZİ OLMASI”

Mandal, BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin ile iletişim halinde olduklarını aktararak “Gelecekte farklı tehditlere, farklı ihtiyaçlara yönelik aşı geliştirme çalışmalarında Türkiye'nin merkez bir ülke olmasını hedefliyoruz. Bu kapsamında Uğur hocamızla da geleceğe yönelik, araştırma temelli görüşmelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz