Manavgat’tan sonra bir orman yangını da Marmaris’te çıktı!

Manavgat’tan sonra bir orman yangını da Marmaris’te çıktı!
NotHaber

Manavgat yangınının ateşi henüz söndürülememişken bir orman yangını da Marmaris’te çıktı. Alevler yerleşim yerlerine 100 metre kadar yaklaştı, bazı evler tahliye edildi.

Antalya Manavgat başta olmak üzere Adana, Kayseri ve Mersin’de devam eden orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Bugün öğle saatlerinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle giderek büyüdü ve yerleşim bölgelerini tehdit etmeye başladı.

MUĞLA VALİSİ: YERLEŞİM BÖLGELERİ BOŞALTILIYOR

Muğla Valisi Orhan Tavlı yerleşim bölgelerinden gerekli görülen yerleri tahliye ettiklerini açıklarken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Marmaris'teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, bir uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla” diye sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

DENİZ KUVVETLERİ’NE AİT İHA YANGINI TAKİP EDİYOR

Amutalan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Öte yandan söndürme çalışmalarına Mehmetçik de destek veriyor. Milli Savunma Bakanlığı, Marmaris Orman Yangınındaki söndürme çalışmalarına Deniz Kuvvetleri'ne ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek verildiğini açıkladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz