Manavgat yangını tarihimizin en büyük yangın felaketi

Manavgat yangını tarihimizin en büyük yangın felaketi
NotHaber

Manavgat’ta yaklaşık 57 bin hektarlık alanın yanmasına sebep olan orman yangını, ülkemizde yaşanmış en büyük yangın felaketi olarak kayıtlara geçti.

Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) Akdeniz Bölgesi’ndeki orman yangınları üzerine yaptığı çalışma felaketin boyutunu gösterdi. Yaklaşık 57 bin hektarlık alanın yandığı Manavgat, Türkiye’de en büyük yangın felaketine sahne oldu. Bundan önce ülkemizde yaşanan en büyük yangın, 2008 yılında Antalya ili Manavgat ilçesi Taşağıl bölgesinde çıkmış ve yaklaşık olarak 16 bin hektarlık alan yanmıştı.

GEÇMİŞTEKİ YANGINDAN YAKLAŞIK 4 KAT GENİŞ ALANDA

Günümüze dek ülkemizde yaşanan en büyük yangın, 2008 yılında Antalya ili Manavgat ilçesi Taşağıl bölgesinde çıkmış ve yaklaşık olarak 16 bin hektarlık alan yanmıştı.  Birçok doğal alan zarar görmüş, 2008 yılında ekilen fidanların boyu daha yeni insan boyuna kadar ulaşmışken, yaşanan son felaketle birlikte onlarda kül oldu. Yaşanan son yangın 57 bin hektarlık alanın yanmasına sebep olarak, 2008 yılında gerçekleşen yangından yaklaşık 4 katın üzerinde  geniş alana zarar verdi.

YANGININ BOYUTU: 116 BİN FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Muğla ve Antalya’da gerçekleşen orman yangınlarının boyutu ortaya çıktı. Yaklaşık 83 bin hektarlık alanın yandığı felakette, 116 bin futbol sahası büyüklüğünde alan kül oldu. Hesaplamalara göre, 1 hektarlık alan 1.4 büyüklüğünde futbol sahasına denk geliyor. Gerçekleşen orman yangınlarının sonucunu gün yüzüne çıkardı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz