LGS’de maske takmak mecburi mi?

LGS’de maske takmak mecburi mi?
NotHaber

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 6 Haziran pazar günü yapılacak LGS’ye ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

LGS ile ilgili öğrenci ve velilerin pek çok sorusuna yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin sınavda maske takmalarının zorunlu olmadığını söyledi. Selçuk, okul bahçesi ve koridorda maske takmak mecburi olduğunu ekledi.

TEMASLI ÖĞRENCİLER TESPİT EDİLECEK

PCR testi pozitif ve temaslı olan öğrencilerin ayrı salonlarda ve gerekirse ayrı binalarda sınava alınacağına dikkat çeken Selçuk, “Sınava girecek öğrenciler ile sınav görevlilerinin Koronavirüs risk durumları, Sağlık Bakanlığı tarafından bize bildiriliyor. Riskli olduğu tespit edilen görevlilerin, görevleri iptal edilecek. PCR testi pozitif ve temaslı olan öğrenciler ise ayrı salonlarda, gerekirse ayrı binalarda sınava alınacak” diye konuştu.

VELİLER OKUL BAHÇESİNE ALINMAYACAK

Sınav gününden bir gün önce okul binalarının temizleneceğini belirten Selçuk, “Sınav görevlileri temas gerektiren işlemlerde cerrahi eldiven kullanacak. Sınava girerken öğrenciler arasında sosyal mesafenin korunması sağlanacak ve kapı önlerinde yığılma olması engellenecek. Ayrıca Kovid-19 tedbirleri kapsamında veliler okul bahçesine alınmayacak.” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz