LGS’de aynı soru iddiasına bakandan yanıt geldi

LGS’de aynı soru iddiasına bakandan yanıt geldi
NotHaber

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS’de üç sorunun aynı olduğuna dair iddiaların dedikodudan ibaret olduğunu somut delillere dayanmadığını söyledi.

Bir milyon öğrencinin katıldığı Liselere Giriş Sınavı (LGS) geçtiğimiz hafta pazar günü yapılmış ancak sınavda üç sorunun aynı olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu iddianın somut delillere dayanmadığını ve dedikodundan ibaret olduğunu söyledi.

“YAYINCILAR ÖRNEK SORULARA GÖRE SORU ÜRETİYOR”

Bakan Selçuk, her ay sınava yönelik örnek sorular hazırladıklarını ve bunu da öğretmen ve öğrencilerle paylaştıklarını anımsatarak “Hazırladığımız bu örnek soruları yayıncılar da örnek alıyor ve bu sorulara göre soru üretiyorlar. İddialar asılsız ve dedikodudan ibarettir” diye konuştu.

“İTİRAZ YOLU AÇIK”

Soruların aynı olduğunu düşünenlerin itiraz etmeye hakları olduğuna dikkat çeken Selçuk “Bunun için müracaat edebilirler ve soruların aynı olduğunu gösteren kanıtlar sunabilirler. Somut şeyler olmazsa ortada, bu konuda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü bu çocuklarla, öğretmenlerle ilgili bir konu. Herkesin daha dikkatli olmasını tavsiye ederim" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz