LGBT bir PKK bileşeni mi?

LGBT bir PKK bileşeni mi?
NotHaber

Son dönemde toplumsal olaylarda sıkça yolları kesişen bu iki oluşum kafalarda soru işaretleri uyandırmaya başladı: LGBT, bir PKK bileşeni mi yoksa giderek güç kaybeden PKK LGBT’ye mi eklemleniyor?

 

LGBT ve PKK… İlk bakışta zihinlerde bambaşka imgeler uyandıran bu iki oluşumun, son dönemde yaşanan toplumsal olaylarda sıkça eylem birliği içinde olması kafaları karıştırmaya başladı.

BOĞAZİÇİ’NDE DİKKATİ ÇEKMİŞTİ

Bir süre önce Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında polis, LGBT Kulüp Odası'na baskın düzenlemiş, baskında PKK terör örgütü dökümanları  LGBTİ bayrakları birlikte ele geçirilmişti.

PKK PROPAGANDASI YAPTILAR

PKK ve LGBT iş birliğine ilişkin şüpheleri kuvvetlendiren son somut olay ise Beyoğlu çevresi ve İstiklal Caddesi'nde hafta sonu yapılan izinsiz gösterilerde yaşandı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, LGBT'li eylemcilerin LGBT haklarıyla ilgisi olayan PKK sloganları atarak terör örgütü PKK propagandası yaptığı görüldü.

Birleşmiş Milletler’in (BM) arka çıktığı ve daha da ötesi finanse ettiği LGBT hareketlerinin bir PKK bileşeni mi olduğu yoksa giderek güç kaybeden PKK’nın LGBT’ye mi eklemlendiği sorusu akıllara geldi.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz