'Laiklik kaldırılmalı' sözüne CHP'den yanıt

'Laiklik kaldırılmalı' sözüne CHP'den yanıt
NotHaber

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti eski Milletvekili Resul Tosun'un ‘Laiklik anayasadan çıkarılsın’ önerisini “Milletin gerçek gündemi bu tartışılan konular değildir. Biz bunlara takılmayacağız” diye değerlendirdi.

AK Parti eski Milletvekili Resul Tosun'un ‘Laiklik anayasadan çıkarılsın’ önerisini değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, öneriyi gerçek gündemi saptırmak için yapılmış bir spekülasyon olarak değerlendirdi.

FAİK ÖZTRAK: RESUL TOSUN’UN LAİKLİK ÖNERİSİNE TAKILMIYORUZ

Milletin gerçek gündeminin ekonomik sıkıntılar olduğunun altını çizen Faik Öztrak, “Resul Bey tecrübeli bir siyasetçidir. Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilemez olduğunu, değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini bilir. Ama anlaşılan kendisine bir görev verilmiş. Şu anda milletin gerçek gündemini karartmak üzere başlatılan spekülasyonda ona da bir rol biçilmiş. Şunu açıkça ifade edeyim. Milletin gerçek gündemi bu tartışılan konular değildir. Bu milletin gerçek gündemi biraz önce anlattığım işsizliktir, pahalılıktır, yoksulluktur. Ama maalesef bunun üstünü karartabilmek için Erdoğan hükümeti elinden geleni ardına koymamaktadır. Biz bunlara takılmayacağız” diye konuştu.

“ERDOĞAN, DİYANET İŞLERİ BAŞKANINI BİR PİYON GİBİ ÖNE SÜRDÜ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı telefonla arayarak diyanet üzerinde bazı spekülatif olaylar meydana geldiğini söylemesine de değinen Öztrak, “Ortada bir spekülasyon varsa bunun sorumlusu bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanını piyon gibi sahaya süren Erdoğan'dan başka kimse değildir. Saray milletin gerçek gündemini sabote etmek, dayanılmaz hale gelen hayat pahalılığını, şişen faturalarını, işsizliği, yoksulluğu karartmak için spekülasyonun daniskasını yapmaya çalışmaktadır. Hep söylüyorum, sabotaj işte budur. Diyanet İşleri Başkanının rehberi Erdoğan değildir; Kur'an'dır, güzel ahlaktır, yasalardır” dedi.

‘İYİ PARTİ-CHP ARASINDA ADAY GERGİNLİĞİ YOK’ MESAJI VERDİ

Bir gazetecinin İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'in 'Gönlümüzdeki aday Meral Akşener'dir' sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Öztrak, “Hepimizin gönlünden bir aday geçer, bu doğaldır ama ittifakın genel başkanlarının bu konuya ilişkin açıklamaları ortadadır” şeklinde yanıt verdi.

“TÜRKİYE ERDOĞANLA 10 YIL KAYBETTİ”

Her şeyin bol olduğu yaz aylarında meyve ve sebze fiyatlarına etiket yetişmediğini savunan Öztrak, pazar tezgahlarının, market raflarının yanına yaklaşılmadığını belirterek “Erdoğan 11 yıl önce milli geliri 2 trilyon dolara, kişi başına geliri 25 bin dolara çıkarmayı vaat etmişti. Böylece Türkiye'nin dünyada ilk 10 ekonomi arasına gireceğini söylemişti. Millete ihracatı 500 milyar dolara çıkarma, işsizlik oranını yüzde 5'e düşürme sözünü vermişti. Bu sözlerin hepsi yalan oldu. Bunu ben söylemiyorum, Erdoğan'ın altına imza attığı şu resmi belge (Orta Vadeli Program) söylüyor. Bu belge Erdoğan hükümetlerinin bize koca bir 10 yılı kaybettirdiğini ortaya koyuyor. Milli gelir, ihracat ve kişi başına gelir hedefleri yarıya düşmüş. İşsizlik hedefi ise ikiye katlanmış” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz