Kuvvetli yağışlar hayatı durma noktasına getirdi

Kuvvetli yağışlar hayatı durma noktasına getirdi

Karadeniz’in birçok ilinde yoğun yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Derelerin taştığı ve küçük çaplı heyelanların yaşandığı bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Karadeniz'de günlerdir süren şiddetli yağış beraberinde seli getirdi. Sinop, Bartın ve Kastamonu’da devam eden yağışlar bölgede yaşamı olumsuz etkiledi.

85 YAŞINDAKİ KADIN SELE KAPILDI

Bartın’ın Kumluca beldesi Akörensöküler köyünde sel nedeniyle evi yıkılan ve bu sırada sulara kapılan 85 yaşındaki Arife Ünal'ı arama çalışmaları ise devam ediyor. Aramaya jandarma, sahil güvenlik ve AFAD ekiplerinin yanı sıra köy sakinleri de katılıyor.

Arife Ünal'ın torunu Ersin Çevik, şiddetli yağış sonrası taş yığınlarının evi yıktığını söyledi. Çevik, "Hala kendisinden bir haber almış değiliz. Ekipler şu anda arıyorlar ancak bulamadık. Benim sabah 06.30 gibi haberim oldu. Yollar kötü olduğu için buraya hemen gelme fırsatım olmadı. Benim buraya gelmem saat 10.00'u buldu. Geldiğimde de bu halde bulduk. Evin altı komple oyulmuş durumda. Ev kullanılmayacak bir durumda. Bütün eşyalar mahvolmuş durumda." dedi.

Sinop'ta su baskınında evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar da helikopterle kurtarıldı. İlçedeki kurtarma operasyonuna iş makinaları da destek veriyor. Öte yandan Sinop-Ayancık karayolunda 2 noktada yaşanan heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Ekiplerin yoldaki heyelanı temizlenme çalışmaları ise devam ediyor.

12 KÖYE ELEKTRİK VERİLMİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Bartın genelinde başlayan aşırı yağışlar sonucu sel ve heyelanın meydana geldiği Ulus ilçesine bağlı 12 köye elektrik verilemediğini bildirdi.

KASTAMONU’DA SU BASKINLARI YAŞANIYOR

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı'nın taşması sonucu su baskınları yaşanıyor. Baskınlarının yaşandığı ilçede mahsur kalan vatandaşların tahliyesi için ekipler çalışma yürütüyor. Elektrik hatlarının arızalandığı ilçede sel nedeniyle ulaşımda da sorun yaşanıyor. Ekipler, toprak kaymalarının da yaşandığı bölgede geçişe izin vermiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz