Kurtulmuş: Z kuşağının tercihi AK Parti!

Kurtulmuş: Z kuşağının tercihi AK Parti!
NotHaber

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Z kuşağı üzerinden bir algı operasyonu yapıldığını belirterek “Anketlere göre Z kuşağında AK Parti açık ara birinci parti” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik gençlerin nasıl bir davranış sergileyeceğini değerlendiren Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Z Kuşağı üzerinden bir algı operasyonu yapıldığını söyledi. Anketlere göre Z kuşağı olarak tanımlanan en genç kuşakta AK Parti’nin açık ara birinci parti olduğunu belirten Kurtulmuş, “Gençlerin ilgisi, alakası, desteği AK Parti'ye karşı devam etmektedir” diye konuştu.

GENÇLERİN ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir otelde düzenlenen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları İstişare ve Değerlendirme Kampı öncesinde gündemi değerlendiren Kurtulmuş, “Türkiye'de bir süredir gençlik üzerinden sanki gençlerin ilgisi AK Parti'den azalıyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu algı çalışması 2,5 yıl evvel, CHP'nin düzenlediği Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşüyle başladı. Bundan sonra gençlerin durumu ve Z kuşağı tartışması gündeme geldi. Bu anlamda Z kuşağının sanki AK Parti'ye olan ilgisi, alakası azalıyormuş gibi bir anlayış gündeme getirilmeye çalışıldı” dedi.

KURTULMUŞ, DOĞAL KUŞAK FARKLILIKLARINA VURGU YAPTI

Kuşakları birbirinden ayırarak, kuşaklar arasında var olan doğal farklılıkları bir ayrılık vesilesi haline getirip ona göre değerlendirmenin son derece yanlış olduğuna değinen Kurtulmuş, “Benim babamın yaşadığı dönemin şartları farklıydı. Benim yaşadığım dönemin şartları farklıdır. Benim evlatlarımın yaşadıkları şartlar da farklıdır. Tabii ki dünyaya bakış, algılar, hayata ilişkin, günlük hayatımızı etkileyen olaylar her birimizin, her neslin kendi dönemine aittir. Bu nesilleri kendi dönemine ait farklılıkları üzerinden ayrıştırmanın doğru olmadığı kanaatindeyiz. İnsanoğlu hangi çağda olursa olsun, hangi yaşta olursa olsun beklentileri vardır. Nedir? Hakkaniyet gibi, adalet gibi, dünyanın nimetlerinden herkesin eşit istifade etmesi gibi, sözünü, sesini çok rahat çıkarabilmesi gibi. Bu anlamda da AK Parti bu temel konular üzerinden siyasetini sürdürmeye devam ediyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GENÇLERİNE GÜVENİYORUZ”

Türkiye'nin genç kuşaklarına güvendiğini ifade eden Kurtulmuş, "Genç nesillerin sorumluluk sahibi, akıl, insaf, vicdan sahibi ve Türkiye'nin geleceğine ilişkin görüşleri olan insanlar olduğunu biliyoruz. Bunu Türkiye'nin gençliği her vesileyle ortaya koymuştur. 15 Temmuz akşamındaki o şanlı direnişin merkezini de Türkiye'nin gençleri oluşturmuştur. Bu anlamda Türkiye'nin en büyük güvencesi genç kuşaklardır” şeklinde konuştu.

‘GELİN ADİL BİR DÜNYA KURALIM’ ÇAĞRISI

Güçlü, muktedir, ayakları üzerinde duran bir Türkiye için çalıştıklarını dile getiren Kurtulmuş, "Küresel olarak misyonumuzun en önemli noktalarından biri yeni, adil, hakkaniyetli, yaklaşık 7,5 milyar insanın hepsinin üzerinde hakkı olan yeni bir dünyayı kurabilmektir. Bunun için mücadele ediyoruz. Biz siyasi parti olarak insanlardan oy isterken aslında söylediğimiz hususlardan biri de şudur. 'Gelin adil ve hakkaniyetli bir dünyayı hep beraber kuralım.' Bunun için Türkiye'nin güçlü olması lazım” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz