Kurban Bayramı tatiliyle birlikte Kavimler Göçü yeniden başladı

Kurban Bayramı tatiliyle birlikte Kavimler Göçü yeniden başladı
NotHaber

Vatandaşlar 9 günlük Kurban Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek için yola çıktı. Otogar, havalimanı ve otoyollarda yoğunluk yaşandı.

Bu yılki Kurban Bayramı’nın 9 gün olacağını duyan vatandaşlar adeta Kavimler Göçü edası ile memleketlerine akın etti. Koronavirüs nedeniyle uzun süredir evlerinde kalan insanlar bayram tatilini fırsat bilerek yola çıkınca büyük bir yoğunluk yaşandı.


ANTALYA'DAKİ OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 100


Rusya, Almanya ve Orta Doğu başta olmak üzere farklı destinasyonlardan yoğun turistlerin geldiği kente, Türkiye'nin farklı bölgelerinden tatilciler de ilgi gösteriyor. Yaşanan yoğunluk salgın sürecince turizmcilere moral oldu.

9 Günlük bayram tatilinden önce Antalya'daki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, turizmde bayram yoğunluğunu değerlendirdi.

Turgut, "18 aydan sonra ilk defa bölgemiz böyle bir yoğunluğa ulaştı. Vatandaşlarımız rezervasyonlarını rahatlıkla güvenilir kaynaklardan yapabilirler. Birkaç gün daha insanların vakti var ancak oteller neredeyse dolmak üzere. Rezervasyon yapmadan bölgeye gelmemelerinde fayda var" diyor.

GURBETÇİLER GELİYOR

Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, yaz tatillerini ve Kurban Bayramı'nı Türkiye’de geçirmek için yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapıyor. Bayramda akraba, eş dost ve sevdikleri ile birlikte olmak için gelen gurbetçiler sonrasında yaz tatilinin bir bölümünü aileleriyle geçirmek için önceden rezervasyon yaptırdıkları sahil bölgelerine gideceklerini belirtiyor.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz