Kritik kabine toplantısında masada neler var?

Kritik kabine toplantısında masada neler var?
NotHaber

Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında pazartesi günü yapılacak.

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında pazartesi günü yapılacak. Gündemin ilk maddesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinde yaptığı temaslar yer alacak. Bu temaslar çerçevesinde ortaya çıkan yol haritası kabine üyeleriyle paylaşılacak.

KABİNE TOPLANTISINDA YENİ TEDBİRLER ALINACAK MI?

İkinci gündem maddesi ise salgın süreci olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabine üyeleriyle aşılanma oranları, vaka sayıları ve vefatların yer aldığı yeni verileri paylaşacak. Salgınla ilgili yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı da yine masada olan konular arasında olacak.

SEÇİM KANUNUNDAKİ DEĞİŞİKLİK NE ZAMAN OLACAK?

TBMM’nin açılmasından önce yapılan son kabine toplantısında, hangi yasa tekliflerinin öncelikli olarak Meclis'in gündemine geleceği belirlenmesi bekleniyor. Özellikle seçim barajının yüzde 7 olarak değiştirileceği seçim kanundaki değişiklik teklifinin meclis süreci merakla bekleniyor.

FAHİŞ FİYAT MÜFETTİŞLERİ

Vatandaşı zor durumda bırakan fahiş fiyatlar da yine kabine toplantısının en önemli günden maddelerinden birini oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş fiyat uygulamakla sorumlu tuttuğu 5 büyük zincir markete müfettiş gönderilen müfettişlerin hazırladığı raporların kabine toplantısında ele alınması bekleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz