Kovid olan anne bebeğini göremiyor

Kovid olan anne bebeğini göremiyor
NotHaber

Hamile olduğu için aşı olmayan, doğumdan hemen sonra kovid olan anne Dilek Demir, “Nefes almakta güçlük çekiyorum, bebeğimi göremiyorum. Çok acı çekiyorum keşke aşı olsaydım” dedi.

Anne olduktan sonra kovid olan 29 yaşındaki Dilek Demir eşiyle birlikte korona tedavisi görüyor. Halen yoğun bakımda olan Demir, nefes alamamaktan ve çocuğuna doyasıya sarılamamaktan muzdarip. “Hamileyken keşke aşı olsaydım” diyerek pişmanlığını dile getiren genç anne, aşı olmayanlara çağrıda bulundu: Böyle bir hastalık yok demeyin, gerçekten aşı çok önemli. Kesinlikle herkes aşısını olsun.

MİNİK BEBEĞİ DEFNE’Yİ GÖREMİYOR

"Defne" ismini verdikleri kız çocuklarının kontrolü için Uşak'a gelen Selahattin ve Dilek Demir çifti, burada Kovid-19 semptomları göstermeye başlayınca yaptırdıkları PCR testinin ardından pozitif olduklarını öğrendi. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 9 gündür yoğun bakımda Kovid-19 tedavisi devam eden Demir, “Keşke aşı olsaydım da şu an kucağımda çocuğuma bakabilseydim. Eşime destek olabilseydim. Daha kolay nefes alsaydım da her şey daha kolay olsaydı. Çocuğumu, bebeğimi gerçekten çok özledim” dedi.

“NEFES ALAMAYACAĞIM DİYE KORKUYORUM”

Demir, 35 günlük anneyken hastaneye yattığını belirterek, "Gerçekten bir salise bile nefes alabilmek çok değerliymiş. Çok zor bir süreç. Bebeğimden ayrı kalmak, eşimin entübe olması. Bunların hepsi çok ağır bir süreç. Allah kimseye göstermesin, çok sıkıntılı bir durum. Nefes alamamak çok büyük bir korku. Ölüm korkusu resmen. 1 saniye nefes alamamak, şu cihazlardan aniden nefes gelmeyecek diye korkmak... Çok büyük bir acı gerçekten. 1 saniye güzelce nefes alabilmek için bütün her şeyimi verebilirim şu an. Çok değerli bir şey." dedi.

HAMİLE OLDUĞU İÇİN AŞI YAPTIRMAMIŞ

Hamile olduğu için kovid-19 aşısı yaptırmadığını belirten anne Demir, “Eşim de aşıdan korktuğu için aşı olmamıştı. Şu an ikimizde gerçekten çok pişmanız. Aşının çok ama çok önemli olduğunu anladık. İnsanın nefes alamaması çok kötüymüş. Çıkar çıkmaz hemen aşımı yaptıracağım. Ne olur büyük küçük demeyin, böyle bir hastalık yok demeyin, gerçekten aşı çok önemli. Kesinlikle herkes aşısını olsun. Ben çok sıkıntılar çektim ama kimse çekmesin. Şu an hala nefes almakta zorlanıyorum. Keşke aşı olsaydım da şu an kucağımda çocuğuma bakabilseydim. Eşime destek olabilseydim. Daha kolay nefes alsaydım da her şey daha kolay olsaydı. Çocuğumu, bebeğimi gerçekten çok özledim. Eşim de yoğun bakımda. Çok üzgünüm” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz