Kovid-19 geçirenlere iki doz aşı hakkı verildi

Kovid-19 geçirenlere iki doz aşı hakkı verildi
NotHaber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 geçiren ve bir doz aşı olanların, isterlerse ikinci doz aşı olabileceklerini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce korona hastalığı geçirenlerin isterlerse ikinci doz aşı olabileceklerini duyurdu. Karar Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyesi üzerine alındı.Daha önce yine Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyesi doğrultusunda Sağlık Bakanlığı Kovid-19 geçirenlere, iki doz yerine tek doz aşı uygulanmasının yeterli olacağı duyurmuştu. Bu kapsamda, hastalığı geçiren ve bir doz aşı olanların ikinci doz randevuları iptal edilmişti.

İPTAL EDİLEN İKİNCİ DOZ RANDEVULARI YENİDEN AÇILDI

Alınan karar doğrultusunda, Kovid-19 geçiren ve tek doz aşı olanların daha önce iptal edilen ikinci doz aşı randevuları tekrar sisteme tanımlandı. Hastalığı geçirenlerden hem bir doz hem de iki doz yaptıranlar, aşı sertifikalarını Sağlık Bakanlığı uygulamaları üzerinden alabilecek. Korona geçirmeyenlerin sertifikaları ise iki dozun uygulanmasının ardından verilecek. Sertifikaların verilmesinde aşı türü dikkate alınmayacak. Kovid-19 geçirenlerin birinci dozları, hastalığın üzerinden 3 ay geçtikten sonra uygulanıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz