Koronaya karşı okul kıyafetleri her gün yıkanmalı!

Koronaya karşı okul kıyafetleri her gün yıkanmalı!
NotHaber

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Ekuklu "çocukların okul kıyafetlerinin her gün yıkanması" uyarısı yaptı.

 

Yeni eğitim-öğretim dönemi 6 Eylül’de başlayacak. Okulların açılmasına günler kala Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Ekuklu velileri uyardı: çocukların Okul Kıyafetlerinin her gün yıkanmalı. Profesör Ekuklu, yeni tip Koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için okula başlayan çocukların kıyafetlerinin yanı sıra bez maskelerinin de her gün düzenli yıkanması gerektiğini söyledi.

PROF. DR. GALİP EKUKLU: DELTA VARYANTI GENÇLER ARASINDA HIZLI YAYILIYOR

Ekuklu, bulaşıcılığı çok yüksek olan Kovid-19'un Delta varyantının, genç kuşak arasında daha hızlı yayıldığını söyledi. Sağlık Bakanlığının aşı takvimine göre 15 yaş ve üzeri çocukların aşılama kapsamına alındığını dile getiren Ekuklu, bu yaşın altındaki öğrenciler aşısız olacağından tedbirlere mutlaka uyulması gerektiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığının aşı takvimine göre 15 yaş ve üzeri çocukların aşılama kapsamına alındığını dile getiren Ekuklu, bu yaşın altındaki öğrenciler aşısız olacağından tedbirlere mutlaka uyulması gerektiğini ifade etti.

“SADECE ÇOCUKLAR DEĞİL VELİLER DE DİKKATLİ OLMALI”

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla insan hareketliliğinin artacağını vurgulayan Ekuklu, şöyle devam etti:

"Sadece çocukların okul içerisindeki davranışlarını, onların nasıl korunacağını düşünüyoruz ama evden çıkıp servisle okula giden, öğretmeni ve diğer okul çalışanlarıyla temas eden, bir o kadar da birbiriyle temas eden çocuklar söz konusu olacak. Dolayısıyla eskisinden daha dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü milyonlarca insan, anne-babalar, öğretmenler, servis şoförleri bir sürü insan bir hareketlilik oluşturacak."

Ekuklu, aşılama kapsamında olmayan çocukların maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmesinin önem taşıdığını söyledi.

"ÇOCUKLARIN MASKELERİNİ BİRBİRLERİYLE DEĞİŞTİRMELERİ ÖNLENMELİ"

Aynı ortamda bulunan çocukların birbirleriyle temasının ve maskelerini takıp takmadıklarının takip edilmesi gerektiğini belirten Ekuklu, “Bir kere çocukların aralarında maskelerini değiştirmemeleri gerekiyor. Bu, okul yönetimlerinin yapabileceği bir şey. Ebeveynlerin de özellikle evlerinde kronik hastalığı olan, aşısız, risk grubu dediğimiz insanlar varsa, okula gelip giden çocuklar ile aile büyüklerini karşı karşıya getirmemeleri lazım. Bu ne kadar mümkünse o kadar yapmak lazım. Eskiden farklı olarak Delta varyantı, çok daha kısa sürede ve çok daha kısa mesafede bulaşabiliyor” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz