Koronavirüs sonrası için korkutan senaryo! “Daha kötülerine hazır olun!”

Koronavirüs sonrası için korkutan senaryo! “Daha kötülerine hazır olun!”
NotHaber

Onaylanan ilk koronavirüs aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüsten çok daha yıkıcı ve ölümcül salgınların geleceğini söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı dünya genelinde ilk onaylanan koronavirüs aşısı Pfizer – BioNTech’i geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, önemli açıklamalar yaptı.

ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg'e konuşan Şahin, Kovid-19 salgınının dünyanın gördüğü en kötü salgın olmayacağını, gelecekte hepimizi daha ölümcül ve yıkıcı salgınların beklediğini söylerken bu durumla başa çıkmanın anahtarının hazırlıklı olmak olduğunun altını çizdi.

ÜÇ AYDA HERKES AŞILANMALI

Uğur Şahin’e göre hazırlıklı olmak “İlaç üreticileri ve dünya devletlerinin bir aşı üretildikten sonra tüm dünyayı üç ay içinde bağışık hale getirecek üretim kapasitesine ulaşması” anlamına geliyor. Ancak dünyadaki aşılama üretimi ve kampanyaların mevcut durumuna bakınca bu hedefin gerçekleşmesi çok zor.

ORTAKLIK ÇÖZÜMDE KİLİT NOKTA

Şahin bunun çözümünün ise devletler ve özel sektör arasında yapılacak ortaklıkta yattığını belirtiyor. Ortaklığın sağlanması için de sigorta sistemindeki sorunların giderilmesi gerekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz