Koronavirüs bir anneyi daha bebeğinden kopardı

Koronavirüs bir anneyi daha bebeğinden kopardı
NotHaber

Edirne'de bebeğine zarar verir endişesi ile Kovid-19 aşısı olmak istemeyen 8,5 aylık hamile Pınar Pendicak, koronavirüsten yaşamını yitirdi. Sezaryen ile alınan bebeğin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Edirne'de bebeğine zarar verir endişesi ile Kovid-19 aşısı olmak istemeyen 8,5 aylık hamile Pınar Pendicak Koronavirüse yakalandı. Sezeryan ile bebeği alınan Pendicak, doğumundan 18 gün sonra yaşamını yitirdi. Sezaryen ile alınan bebeğin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

28 yaşındaki Pınar Pendicak, hamileliğinin 37'nci haftasında koronavirüse yakalandı.

Bebeğine zarar gelebileceği endişesiyle Kovid-19 aşısı yaptırmayan Pendicak, 27 Ağustos'ta Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi'nde tedavi altına alınan Pendicak, durumu ağırlaşınca yoğun bakıma kaldırıldı. 3 Eylül'de bebeği sezaryen ile alınan kadın, doğumdan 18 gün sonra tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Pınar Pendicak, Edirne Yenişehir Mezarlığı'nda cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Yakınları ve çalışma arkadaşlarının gözyaşı döktüğü cenaze töreninde, Pınar'ın eşi Gürol Pendicak da güçlükle ayakta durabildi. Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Pendicak "Hiçbir şey söyleyecek halde değilim. Çok üzüntülüyüm" ifadelerini kullandı.

BEBEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Bebeğe ailesi tarafından Ayaz ismi verildi. Bir süre kuvözde tedavi gören Ayaz bebek, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz