“Konya’daki cinayeti etnik bir çatışma gibi sunanların amacı provokasyondur”

“Konya’daki cinayeti etnik bir çatışma gibi sunanların amacı provokasyondur”
NotHaber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü cinayetin iç karışıklık çıkarmak için kullanılmaya çalışıldığını belirterek “Cinayeti etnik bir çatışma gibi sunanların amacı provokasyondur” diye konuştu.

Konya’da Dedeoğlu ailesinin canice öldürülmesi sonrasında yaşanan ırkçı ve nefret dolu söylemleri Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta “Söz konusu cinayeti etnik bir çatışma gibi sunanların amacı provokasyondur. Canice gerçekleştirilen bu olay üzerinden provokatif amaçları ve açıklamaları olanlar ülkede kapsamlı bir iç karışıklık çıkarma hevesindedir” diye konuştu.

HESAPLARI HEP BOŞA ÇIKACAK

Konya’nın Mevlâna Meydanı'ndaki Sultan Selim Camisi önünde yaptığı basın açıklamasında olayın bir etnik çatışma içermediğini önemle vurgulayan Usta, “Bu cinayeti Türk-Kürt çatışması olarak gösteren odaklar kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi hedef almaktadır. Bu topraklar üzerindeki kardeşlik sarsılmaz bağlarla birbirine bağlıdır. Acılar üzerinden provokasyon üretenlerin hesapları hep boşa çıkacaktır. Irkçı nefret söylemleri üretmeye çalışanların yaptıkları büyük bir sorumsuzluktur” şeklinde konuştu.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Usta, “Saldırıyı gerçekleştiren ve halen yakalama çalışmaları devam eden şüpheli dışında 10 kişi gözaltına alınmış olup, adli işlemler sürmektedir. Konya'mızın, Türkiye'mizin birlik ve beraberliğine kastetmeye çalışanlar hedeflerine asla ulaşamazlar ve buna kimsenin gücü yetmez. Ailemizin acısı hepimizin, tüm Konya'mızın ve Türkiye'mizin acısıdır. Ailemizin yanındayız” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz