Koca: Koronadan ölenlerin yüzde 90’ı aşı olmayan kişiler!

Koca: Koronadan ölenlerin yüzde 90’ı aşı olmayan kişiler!
NotHaber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Koronavirüsten hastaneye yatan ve ölen kişilerin yüzde 90 'ı ya hiç aşı olmamış veya aşıları eksik kişiler" dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplantı. Yeni eğitim ve öğretim yılında alınacak tedbirlerin görüşüldüğü kurul toplantısına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar da katıldı.

FAHRETTİN KOCA: VEFATLARIN YÜZDE 90’I AŞI OLMAYANLARDAN

Toplantı sonrası yapılan basın toplantısında aşının vaka ve vefat sayılarına olan yansımasını aktaran Bakan Koca, “500 bine yakın olan aktif vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı da yine tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 90'ı ya hiç aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir” diyerek aşının önemini vurguladı.

“AŞI BİZİ KORUYOR”

Verilerin ortaya koyduğu tabloyu yorumlayan Koca, “Vakalarının en yoğun yaşandığı yaş grubun 15-45 arası. Vaka sayısı bu nedenle yükseldi. Aşı bizi koruyor. Belirli bir süre aşıyla tam koruma sağlanabiliyor. Bu bakımdan, bir kere daha ısrarla ve en yüksek sesle sizlere sesleniyorum, aşınızı olun, kendinizi ve toplumu koruyun” diyerek bir kez daha aşı olma çağrısı yaptı. Kovid-19 aşısının 12 yaş üstü ve 15 yaş üstünde olduğu gibi tercihe bağlı yapılabileceğini belirten Koca, “Yeni dönemde salgın okulların kapanma sebebi olmayacak” dedi.

MAHMUT ÖZER: PCR İLE İLGİLİ BİR SIKINTI YOK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise okulların ilk açılan ve son kapatılan yerler olması gerektiğine vurgu yaparak “Okul öncesi ve birinci sınıfların eğitim uyum haftası başladı, 2 gündür de eğitim devam ediyor. Yaklaşık 2,5 milyon öğrenci ve yaklaşık 165 bin öğretmenimiz şu anda sahada. Aşı olmasa bile PCR ile ilgili bize intikal eden hiçbir problem yok. Ben inanıyorum ki toplumuz tüm paydaşlarıyla el ele vererek bu süreçlerin, bu problemlerin üzerinden geçecek” dedi.

EROL ÖZVAR: ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM OLMASINI İSTİYORUZ

YÖK Başkanı Erol Özvar da, üniversitelerde yüz yüze eğitimi sürdürmek istediklerini belirterek “Yükseköğretim Kurulu salgından bağımsız olarak derslerin ve AKTS kredilerinin yüzde 40'ına kadar olan kısmını üniversitelerin online olarak verebileceğini veya çevrim içi verebileceğini karara bağlamış vaziyette. Yani bu salgına bağlı, salgınla endeksli bir karar değil, bilhassa bunu vurgulamak isterim. Ama bu salgın şartlarında salgının seyrine göre üniversiteler kredilerinin veya derslerinin o kadarlık bir kısmını online olarak verebilecekler diye ifade ediyoruz."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz