Koca: Aşısı tamamlanmış vefat eden kimse yok

Koca: Aşısı tamamlanmış vefat eden kimse yok

Sağlık Bakanı Koca, kabine toplantısının ardından gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplam 1 milyon 510 bin aktif sağlık çalışanının aşılarının tamamlandığını ve vefat eden kimsenin olmadığını belirten Koca, vatandaşı tedbirlere uymaya çağırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından salgının seyrine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aşılamaların başarılı sonuçlara ulaştığını belirten Koca, aşı tedariki konusunda bir sorun olmadığını ve aşıların gelmeye devam ettiğini söyledi.

"GÜNDEMDE YENİ BİR KAPANMA YOK"

Sağlık Bakanı Koca, artan vaka sayıları nedeniyle oluşan endişelere yönelik aşı ve tedbir çağrısını yineledi. Kabine toplantısında yeni bir kapanmaya ilişkin neler konuşulduğu sorusunu yanıtlayan Koca, yeni dönemde salgın nedeniyle kapanma düşünmediklerini ve dolayısıyla bu konuyu gündeme de almadıklarını söyledi.

"AŞISI TAMAMLANMIŞ SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN VEFAT EDEN YOK"

Bakan Koca, 2 doz aşı olmasına rağmen hastalananların sayısında artış olduğu iddialarına ilişkin, "Düşük olduğunu biliyoruz. Örnek olsun diye söyleyeyim; aktif 1,5 milyona yakın sağlık çalışanımız var. 1,1 milyon sağlık personeli ve ayrıca hizmet aldığımız temizlik, güvenlik ve benzeri toplam 1 milyon 510 bin kişi… Son kişiye yapılan aşı sonrası, aşısı tamamlanmış vefat eden kimse yok. Aşının ne kadar etkili olduğunu göstermek için söylüyorum. Aşısı tamamlanmış aktif 1 milyon 510 bin sağlık çalışanı içerisinde bugüne kadar vefat eden olmadı." ifadelerini kullandı.

"AŞILAMADA DÜNYADA İLK ÜÇTEYİZ"

Sağlık Bakanı Koca, aşının salgına karşı etkisinin başarılı olduğunu ve her geçen gün aşılamanın da yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Koca, sözlerinin devamında "u son bir aylık zaman diliminde dünyada nüfus başına en fazla aşılamanın yapıldığı üç ülkeden biri olduk. Kimi zaman birinci, kimi zaman ikinci, kimi zaman da üçüncü... Dün 18 yaş üstü, en az 1. doz aşılanmış kişi sayısında bile ABD'yi geçtik. 2 doz için de zannediyorum iki hafta içinde geçmiş oluruz. Dolayısıyla aşılamada bir sorun yok." cümlelerine yer verdi.

"DELTA VARYANTI YÜZDE 90'I GEÇTİ"

Toplum içinde hareketliliğin arttığına dikkat çeken Koca, tedbirlere uyumun azalmaya başladığını ve bunun da vaka sayılarındaki artışa sebep olduğunu belirtti. Kovid-19'un Delta veryantının Türkiye'deki gidişatına ilişkin bilgileri de paylaşan Koca, "Şu an Delta Varyantı Türkiye'de yüzde 90'ı geçti. Delta plus da giderek artmaya başlıyor. Şu an yüksek oranda değil ama hızlı şekilde artıyor. Bu varyant değişikliği toplumdaki bulaşıcılığın daha yoğunlaştığı anlamına geliyor. Daha önce 1,5 metre ile sağlanan koruma, şimdi ancak 2 metre ile sağlanabilir durumda. Salgını gündemimizden çıkarmalıyız ama tedbirlere uymalıyız. Tedbirlerle birlikte hayata devam etmeliyiz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarını, kapalı ortamlardan mümkün mertebe uzak kalmayı hassasiyetle uygulamalıyız." şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz