Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş ve İmamoğlu'na adaylık mesajı: Belediyeye devam

Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş ve İmamoğlu'na adaylık mesajı: Belediyeye devam
NotHaber

CHP Genel Bşakanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için parti içinde adları geçen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın bir dönem daha belediye başkanı olarak devam etmeleri gerektiğni söyledi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında Hülya Hökenek moderatörlüğünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Orman yangınları, mülteciler gibi konulara değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorulan sorulara dikkat çekici yanıtlar verdi.

"TALEP GELİRSE ADAY OLUNUR"

Millet İttifakı'ndan bir talep gelmesi halinde Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini bir kez daha tekrarlayan CHP lideri, "Bizim bir ittifakımız var. Adı Millet İttifakı. Millet İttifakı ile oturup konuşmadan, bir ismin dillendirilmesi kadar yanlış bir şey yok. Cumhur İttifakı'nda herkes bir kişinin sözüne biat ediyor. Orada aklı kullanmak yok. Millet İttifakı'nda demokrasi kültürü var. Demokrasilerde oturur tartışırız. Bana sorulduğunda 'Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görevdir' dedim. Talep gelirse olunur." ifadelerini kullandı.

MEDYAYA ÜSTÜ KAPALI ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı 'Mansur Yavaş' ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu isimlerinin hem parti içinde hem de ittifak içine konuşulmasıyla ilgili soruya da yanıt veren CHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

"Medya isimler, kişiler üzerine odaklanmış vaziyette. Yanlış buradan başlıyor. Seçilecek Cumhurbaşkanına o kadar büyük yetkiler veriyoruz ki, nefsine, duygularına hakim olmayıp 'Ben burada kalacağım' dediği andan itibaren bir başka felaketin kapısını açıyor. Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. Başarılarının sürekli olmasını isteriz. Elbette daha iyi ve daha güzel yerlere gelebilirler."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz