Kılıçdaroğlu’ndan ‘Suriyeli’ çıkışı: Evlerine göndereceğim

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Suriyeli’ çıkışı: Evlerine göndereceğim
NotHaber

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sığınmacıların Türkiye'nin en temel sorunu olduğunu belirterek "Suriyeli kardeşlerimi ırkçılık yapmadan, onların hakkını yemeden memleketlerine göndereceğim. En geç 2 yıl içinde bunu yapacağım" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’da muhtarlar, imamlar ve köylü vatandaşlar ile buluştu, kanaat önderlerine seslendi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye gündemini son günlerdeki tartışmalı konusu göçmenlerle ilgili çarpıcı sözler sarf etti.

“TEREDÜDÜM YOK… GÖNDERECEĞİM”

Sığınmacıların ülkenin en temel sorunu olduğunu ifade eden CHP lideri "Suriyeli kardeşlerimi ırkçılık yapmadan, onların hakkını yemeden, onları evlerini, yollarını, okullarını, hastanelerini, kreşlerini yaptıktan sonra memleketlerine göndereceğim. Hiçbir tereddütüm yok bu konuda. En geç 2 yıl içinde bunu yapacağım" ifadelerini kullandı.

"SURİYE İLE BARIŞACAĞIZ"

Türkiye'nin dış politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu "Bu dış politikayı 180 derece değiştireceğim. Bu dış politika Türkiye'nin başına bela. Birilerinin talimatı ile dış politikayı oluşturuyorlar. Suriye ile niye kavga ediyoruz? Niye birbirimizi öldürüyoruz? Suriye gerçeğine bakalım. İki taraf da müslüman. İki taraf da birbirini nasıl öldürüyor? ‘Allah Allah' diyerek. Ellerindeki silahlar egemen güçlerin. Niye buna izin veriyoruz? Oturacağız Suriye ile barışacağız. Büyükelçiliği göndereceğiz onlar da gönderecekler.

“DIŞİŞLERİ DEVRE DIŞI BIRAKILDI”

Kılıçdaroğlu, Afgan göçü ile de ilgili şunları söyledi: "Şimdi Afganistan'dan geliyorlar. Sürüler halinde geliyorlar, binlerce kişi geliyor. Kimden talimat aldılar? Erdoğan Biden ile yaptığı görüşmede Afganların Türkiye'ye gelmesini kabul etti. Sonra bunu gizlediler uzun süre. Bir baktık ABD'deden bir yetkili açıklama yaptı. Kendileri Afganistan'dayken kendilerine yardım eden Afganlar ile işbirliği yapmışlar. O işbirliği yapan Afganlardan 1 milyon kişi gelecek, bunlar Türkiye'ye bir süre kalacaklar. Kalacaklar orada ve bir süre sonra bunların içinden seçecekler, bazılarını götürecekler. Diğerleri bizim başımızda kalacak. Niye kardeşim? Burası sömürge deposu mu? Burası sığınmacı deposu mu? Efendim onlar bize para vereceklermiş."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz