Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, twitter hesabından Afgan göçü sorununa yönelik açıklamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Afganistan'da yaşanan olaylar ve göç sorunu hakkında Türkiye ile yakın bir şekilde çalışılması gerektiğini söylemesi, tepkilere yol açtı. Afganistan'dan askeri birliklerin çekilme kararının ABD yönetimi tarafından alındığının altını çizen Merkel, "Afganistan'da iç siyasi meseleler var. Şu anda Afgan vatandaşların ülkeyi terk edip etmemesi Taliban'a bağlı. Türkiye ile yakın olarak çalışmak zorundayız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afganistan'da yaşanan olaylar ve Merkel'in sözlerinin ardından twitter hesabından bir açıklama yayımladı. Açıklamasında İran konusuna değinen Kılıçdaroğlu, "Avrupa liderleri “Afganistan Sığınmacı sorununu Türkiye ile halletmeliyiz” demeye başladılar. AB neden İran’la değil de Türkiye ile konuşalım diyor? Komşu değiliz, neden biz? Siz verin bu sorunun yanıtını sevgili halkım. Sizce İran böyle bir Sığınmacı Anlaşmasına ‘evet’ der mi?" ifadelerini kullandı.

"YENİ SIĞINMACILAR GETİRECEK HİÇBİR ANLAŞMAYA İMZA ATAMAYACAKSIN"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Taliban ile görüşeceğini söylemesi üzerine, "Saray İktidarı ne yapıyor? Taliban'la konuşacağım diyor. Afganistan’la aramızda 2.940 km mesafe var, sığınmacı İran’dan geliyor, İran yerine neden Taliban’la konuşuyorsun? Bir kez daha söylüyorum, yeni sığınmacılar getirecek hiçbir anlaşmaya imza atamayacaksın Erdoğan!" şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz