Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile Biden görüşmesine yönelik iddiaları yineledi

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile Biden görüşmesine yönelik iddiaları yineledi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasında gerçekleşen görüşmeye yönelik iddialarını yineledi.

İçindekiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleşen görüşmede Afgan Göçü ile ilgili bir anlaşma yapılmış olabileceğine yönelik iddialarda bulunmuştu.

Anlaşma iddialarını "temelsiz" olarak yanıtlayan ABD Büyükelçiliği, Afgan göçüne ilişkin bir anlaşma ya da pazarlık yapılmadığını belirtti. Hükümet kanadından da iddiaların yalanlanmasına karşın görüşmede neler konuşulduğunun paylaşılmamasını gerekçe göstererek iddialarına devam eden Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iddialara yönelik verdiği cevabı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sonunda da ‘Neden önemli bir toplantıda dışişleri yetkilisi yoktu’ diye soran halkımıza, ‘Başınıza taş düşsün’ dedi. Erdoğan’ın trolleri de paralelde küfürlü bir kampanya başlattılar. Saray’ın hali maalesef budur." ifadelerini kullandı.

"HEMEN SEÇİM"

Her fırsatta Erken Seçim çağrısı yapan CHP Lideri, açıklamasının devamında "Önümüz kış. Enflasyon halkımızın belini kırıyor. Görülüyor ki, canlı yayınlarını uyku ve öfke nöbetleri arasında geçiren Erdoğan, halkımızın yardım çağrılarına asla bir çözüm bulamayacak. Biz bu kış belediyelerimizle, halkımızın yardımına mutlaka koşacağız ama böyle bir ruh haline düşmüş bir iktidarın artık seçimde bir güvenoyu alması gerektiği de aşikârdır. Hemen seçim." cümlelerine yer verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz