Kılıçdaroğlu: Bizim askerin kanı satılık mı?

Kılıçdaroğlu: Bizim askerin kanı satılık mı?
NotHaber

Hükümetin Afganistan politikalarını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Bizim askerin kanı satılık mı Allah aşkına. 2 bin 900 kilometre öteye neden bizim askerimiz gitsin?” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Suriyeli ve Afgan sığınmacıların hepsini 2 yıl içinde göndereceklerini söyledi.

Anadolu gezileri kapsamında Nevşehir’de çiftçilerle buluşan Kılıçdaroğlu, bir çiftçinin, "Afganistan 24 saatte teslim oldu, içlerinde hiç mi vatansever yokmuş?" sözlerinin ardından “Afgan gençlerin hepsi burada, biz de askerimizi oraya gönderiyoruz. Bizim askerin kanı satılık mı Allah aşkına. 2 bin 900 kilometre öteye neden bizim askerimiz gitsin? Bizim askerimizin burnu kanamasın, ayağına taş değmesin” dedi.

KILIÇDAROĞLU: BİZ KARNIMIZI DOYURDUK DA ONLAR MI KALDI?

Sığınmacıları ülkelerine göndereceklerini yineleyen Kılıçdaroğlu “Hiç meraklanmayın en geç 2 sene içinde bütün Suriyelileri, Afganları hepsini göndereceğiz. Hiç endişe etmeyin. Bu memlekette kendi karnımızı doyurduk da onlar mı kaldı? Bu konuda çok duyarlıyım, ırkçılık yapmıyorum, gelen kişilere kızmıyorum, onları getirenlere kızıyorum. Onları davulla, zurnayla kendi memleketlerine göndereceğim. Herkes kendi memleketine gitsin. Orada huzur içinde yaşasın. Yardımsever gene orada da yardım eder. Burada değil ama oraya yarım edin. Onların can güvenliğini sağlayacağım. Onlara yardım edeceğim. Evini, yolunu, okulunu yapacağım. Kendi memleketlerine gitsinler. 'Hem yerli, hem milliyiz' diyorlar, Türkiye'nin dokusunu değiştirdiler, etnik yapısını değiştiriyorlar. Biz bunları kaldıracağız” şeklinde konuştu.

“SANDIKTAN KAÇAMAYACAKLAR”

Suriyelilere 40 milyar dolar verdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, 40 milyar doları bu ülkenin üreticisine, çiftçisine, alın teri dökene vermeleri durumunda ülkenin şaha kalkacağını aktardı.

Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin freni patlamış bir kamyonda yokuş aşağı gittiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Allah sonumuzu hayreylesin diyorum. Sandık gelecek, bundan kaçma şansları yok. Sandık gelecek, oturup bunlara demokratik yollardan bir ders vereceğiz." dedi.

“SUÇU YOKSA HEPSİNİ GÖREVLERİNE İADE EDECEĞİM”

Bir kadının, oğlunun FETÖ'den dolayı işten atıldığını, mahkemede yargılamasının yapılmadığını ve 6 yıldır herhangi bir işe giremediğini iddia etmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Hiçbir şeyi yoksa ben söz verdim, dosyasında hiçbir şey yoksa, eğer hakkında hiçbir soruşturma yoksa, hepsini görevlerine iade edeceğim. Bir kararname ile hepsini... Bakın, devlet kinle yönetilmez, devlet öfkeyle yönetilmez. Suçu yoksa iade edeceğim. Bunu halledeceğiz, siz hiç merak etmeyin." diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz