Kılıçdaroğlu, anayasanın ilk dört maddesini değiştirecek mi?

Kılıçdaroğlu, anayasanın ilk dört maddesini değiştirecek mi?
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eline anayasa kitapçığını alarak “Hiç kimse anayasanın ilk dört maddesine dokunamaz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik yapılan ‘Anayasanın ilk dört maddesini değiştirecek’ eleştirilerine eline anayasa kitapçığını alarak yanıt verdi. Bu tartışmaların yapay olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Anayasanın ilk dört maddesi zaten değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen maddeler. Hiç kimse ilk dört maddeye dokunamaz, ilk dört maddenin Türkiye Cumhuriyeti’ni şerefli vatandaşlarıdır” dedi.

“ELİME ULAŞAN BİR İHALE BELGESİ VAR”

Ankara’da muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında bir ihale ile ilgili eline ulaşan bir belgeden bahsetti. Yakında bu belgenin kamuoyuyla paylaşılacağını aktaran Kılıçdaroğlu, “Önce temel atıyorsunuz, temel attıktan bir süre sonra ihale yapıyorsunuz, temeli atan firmaya ihaleyi veriyorsunuz. Akıl alacak şey mi bu, böyle bir uygulama olur mu? Önce ihaleyi yaparsınız. İhaleyi kim kazanıyorsa gidersiniz temelini atarsınız. İhaleyi yapmadan önce temeli atıp, sonra ihale yapıp aynı firmaya veriyorsanız ortada bu milletin cebine göz dikenlerin iradesi var demektir” dedi.

“ANKARALILAR MERKEZ BANKASINA SAHİP ÇIKSIN”

Merkez Bankası’nın yeni inşa edilen İstanbul Finans Merkezine taşınacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Niye taşıyoruz? Ankaralılar buna izin verecek mi? Yarın gelecekler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de taşıyalım diyecekler. Ankaralıların kendi bankalarına, bu milletin bankasına sahip çıkmaları lazım. Oraya finans merkezi yapıyoruz, diyorlar. Oraya taşıyacağız diyorlar, sen finans merkezi ayaklarını bırak, Londra’daki tefecilerden 83 milyonu kurtar önce” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ VAR”

Hükümetin çoklu organ yetmezliği yaşadığını savunan Kılıçdaroğlu, “Yasama, yürütme ve yargı organları iflas etti. Milli egemenlik bu organlar yoluyla kurulur, bu organlar iflas ettirildi. Milletin vekilini millet seçmiyor. Partiler, genel başkanlar seçiyor. Milletvekilleri de millete değil genel başkana hizmet ediyor. Bakanlıklar ihaleleri düzgün yürütemiyorlar. Önce temel atıp sonra ihale veriyorlar. Yürütme böyle iflas etti. Hakimler baskı altında. Karar veremiyorlar. Yerel mahkeme, Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımıyor. Yargı bağımsız değil, o da böyle iflas etti” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz