‘Kesin korunacak hassas alan’ ilan edilen Dikili bölgesindeki adalar doğal güzellikleriyle büyülüyor

‘Kesin korunacak hassas alan’ ilan edilen Dikili bölgesindeki adalar doğal güzellikleriyle büyülüyor

Dikili, bembeyaz kumları ve turkuaz renkli sakin deniziyle turistlerin dikkatlerini üzerine çekiyor.

İzmir'in Dikili ilçesindeki Garip Adası'nın tamamıyla Kalem Adası'nın bir bölümünü kapsayan bölge, doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 21 Mayıs'ta Resmî Gazete'de yayımlanan kararla bölge "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

BÖLGEYE TURİST KAZANDIRMAK HEDEFLENİYOR

Bembeyaz kumları, turkuaz renkli sakin denizi ve irili ufaklı koyları bulunan bölgenin alınan kararla cazibe merkezi olacağı düşünülüyor. Turizm potansiyeli olan çevre ilçelere yakınlığıyla tatilciler için de iyi bir rota olarak görülüyor. Bölgedeki turizmciler Dikili’nin hak ettiği yere ulaşmasını istiyor.

MALDİVLER’E VE NICE KENTİNE BENZETİLİYOR

"Ege'nin Maldivleri" olarak anılan Dikili ilçesi aynı zamanda Fransa’nın tatil şehri Nice’e benzerliğiyle de dikkat çekiyor. Bölgede çalışan otel işletmecisi Metin Tanrıverdi, "Doğal güzelliklerin korunması adına alınan kararı doğru buluyorum. Dikili'nin aynı zamanda turizmde yeni atılımlara ihtiyacı var.

Fransa'nın Nice şehri ile karşılaştırdığımızda mesela iki yerin doğal tabiat yapısı aynı fakat onlar bizim çok önümüzde. Dikili'nin de turizmde aynı gelişmeyi göstermesi için doğal zenginliklerimizi ekonomik zenginliklere çevirmemiz lazım. Yetkililerin ortaklaşa çalışmaları ve master planlarla ilçemizi turizmde cazibe merkezi haline getirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz