Kemal Kılıçdaroğlu: “Türkiye çoklu organ yetmezliği yaşıyor!”

Kemal Kılıçdaroğlu: “Türkiye çoklu organ yetmezliği yaşıyor!”
NotHaber

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi sonucu Türkiye’nin çoklu organ yetmezliği yaşadığını söyledi.

Parti meclisi toplantısında eğitim ve ekonomiyi masaya yatıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devlet kurumlarının iyi çalışmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, sorunun başkanlık sisteminden kaynaklandığını belirterek “Bütün yetkiler bir kişide toplandıktan sonra var olan kişi Çoklu Organ Yetmezliğiyle karşı karşıya bıraktı Türkiye'yi. Şu anda Türkiye’yi yönetenler çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıyalar. Çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya kalan bir siyasal iktidarın Türkiye'yi yönetme şansı yoktur" dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: HER GÜN 79 MİLYON DOLAR FAİZ ÖDEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Orta Vadeli Program’a da değinen Kılıçdaroğlu, “Üç yıllık Orta Vadeli Programa göre her gün 79 milyon dolar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak faiz ödeyeceğiz. Kime? Bir avuç tefeciye. Türkiye’yi yönetemiyorlar. Zaten çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya kalan bir siyasal iktidarın Türkiye’yi yönetme şansı yoktur. Tefeci tarafından teslim alınan bir tepe yönetici Türkiye’ye hizmet edemez. Teslim alınmışlardır” diye konuştu.

“107 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR!”

Milli Eğitim Bakanlığı verilere göre Türkiye’de 107 bin öğretmen açığı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Daha düne kadar ‘Öğretmen açığı yok, tam tersine öğretmen fazlası var’ diyen kişi ‘15 bin yeni öğretmen atayacağız’ diyor. 107 bin öğretmen açığı var. Niye bu iktidar çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya diye? Bunun için söylüyorum. Öyle bir atmosfer ki yeri geliyor öğretmen fazlası var diyor, yeri geliyor 15 bin öğretmenle tamamlayacağız diyor, yeri geliyor 107 bin açığımız var diyor. Yahu kim doğruyu söylüyor?” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz