Kemal Kılıçdaroğlu: Orman yangınlarının sabotaj olduğuna dair hiçbir veri yok!

Kemal Kılıçdaroğlu: Orman yangınlarının sabotaj olduğuna dair hiçbir veri yok!
NotHaber

Orman yangınlarıyla boğuşan Antalya’nın Manavgat ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabotaj iddialarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak “Elde hiçbir somut veri yok” diye değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Manavgat’ta orman yangınları için kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Burada bir gazetecinin yangınların sabotaj sonucu çıktığına ilişkin sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu, iddialarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına atıfta bulunarak “Elde hiçbir somut veri yok” diyerek yanıt verdi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: SABOTAJ İSE ÇOK DAHA VAHİM!

Sabotaj olma ihtimalini hükümete yönelik eleştirilerle değerlendiren Kılıçdaroğlu “Eğer sabotajsa olay, çok daha vahim. O zaman siz Türkiye'yi hiç yönetemiyorsunuz. Adamlar gelecek, Türkiye'nin her tarafında yangın çıkaracak ve siz bir kolaycılığa sapacaksınız; 'Efendim onlar çıkardı yangını.' Peki sen devleti yönetmiyor musun kardeşim? Umarım böyle bir şey yoktur” şeklinde konuştu.

TÜRK HAVA KURUMU’NUN UÇAKLARI NEREYE GİTTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türk Hava Kurumu’nun elinde orman yangınlarında kullanılacak uçak yok’ açıklamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Türk Hava Kurumu’nun 2002 yılında yangınları söndürmek üzere 19 uçağı ve pilotu vardı. Bu uçakların 4'er tanesi İstanbul, İzmir, Edremit ve Çanakkale'de sürekli bekliyordu. Üç uçak da havada, sefer halinde yangın çıkarsa hemen müdahale etmek için. 2002'de bunlar varken neden şimdi yok? Nereye gitti bu uçaklar?” diye sordu.

“HER YIL BİR YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI ALINSAYDI 19 UÇAK OLACAKTI”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi de Türk Hava Kurumu üzerinden eleştiren CHP lideri, “Bakan, 'yangın söndürme uçağı envanterimizde yok' diyor. Bu sorumsuzluğa bakar mısınız? Her yıl yangın olur ama beylerin envanterinde yangın söndürme uçağı yok. 19 yıldır iktidarsanız her yıl 1 tane yangın söndürme uçağı alınsa bugün 19 uçağımız olacaktı” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz