Kemal Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı’nın tek cumhurbaşkanı adayı olacak!

Kemal Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı’nın tek cumhurbaşkanı adayı olacak!
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine tek adayla gireceğini açıkladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine kaç adayla gireceği tartışmalarına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu son noktayı koydu. Adayı ittifakın belirleyeceğini de belirten Kılıçdaroğlu, “Bir araya geleceğiz, adayımız budur diyeceğiz. Bu konu erken bir konu. Türkiye’de konuşulacaksa kriterler konuşulmalı” diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat adlı programına konuk olan Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın 2023 yılında yapılacak seçimlere tek adayla gireceğini açıkladı. Küçükkaya’nın ‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığını kişiye indirgemek kadar yanlış bir şey yok. Önce kuralları, ilkeleri koymalıyız. Temiz bir adam olacak, vatandaş arasında ayrım yapmayacak, harcanan her kuruşun hesabını verecek, nefsine hakim olacak, bütün ülkeler ile barış içinde olacak, bütçesinin hesabını verecek, mahkemelere atama yaparken hakiminin özgeçmişine bakacak, cumhurbaşkanı olacak kişi devletin kurumlarına sahip çıkacak” diye yanıt verdi.

“NE BÜYÜME AMA?”

Programda Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekteki büyüme verilerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu “Yüzde 21,7. Ne büyüme ama! Bazıları büyüdü, bazıları hiç büyümedi. Esnafa, işsize, emekliye soralım? Geliriniz arttı mı diye? Hayır. Kim büyüdü arkadaş? Beşli çete büyüdü. Onların yandaşları büyüdü. Altta vatandaşlar perişan halde” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz