Kemal Kılıçdaroğlu 'Kamuda Tasarruf Genelgesi'ni eleştirdi

Kemal Kılıçdaroğlu 'Kamuda Tasarruf Genelgesi'ni eleştirdi
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuda tasarruf genelgesinde TBMM ve Cumhurbaşkanlığı’nın kapsam dışı bırakılmasını eleştirdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun’da muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluştu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM makamının ‘Kamuda Tasarruf Genelgesi’ dışında bırakılmasını eleştirdi. İsim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan Kılıçdaroğlu “Herkes tasarruf yapacak, israftan kaçınacak, ben hariç, diyor. Cumhurbaşkanlığı ve TBMM her türlü israfı yapabilirler ama vatandaş yapmayacak” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: BALIK BAŞTAN KOKAR

Tasarruf konusunda Cumhurbaşkanı’nın vatandaşa örnek olması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Vatandaş diyecek ki, devleti yöneten buna dikkat ediyor, benim de dikkat etmem lazım. Ben dikkat etmeyeceğim, her türlü savurganlığı yapacağım, genelge de çıkarıyorum, ben bundan istisnayım ama sakın ha siz bunu sakın yapmayın, diyor. Niye yapmasın, o da yapacak. Balık baştan kokar.” dedi.

“BAYRAK VE VATAN BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Konuşmasında bayrak ve vatan kavramlarıyla ilgili bir çıkış yapan Kemal Kılıçdaroğlu “Bu memleket hepimizin memleketi, bayrak hepimizin bayrağı. Şunu da ifade edeyim, bayrak ve vatan hepimizin kırmızı çizgisidir. Bayrak ve vatan konusunda sorunu olmayan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Gelsin kardeşim oturup konuşuruz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri akıllara HDP ile olan gizli ittifakı getirdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz