Kemal Kılıçdaroğlu işsizliğe çözüm önerisi sundu!

Kemal Kılıçdaroğlu işsizliğe çözüm önerisi sundu!
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işsizliğe çözüm önerisi olarak devlet kadrolarındaki açıkları kapatacaklarını söyledi.

Partisinin meclis grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işsizliğe çözüm önerisi sundu. Kılıçdaroğlu, devlette boş kadro bırakmayacaklarını belirterek "Bazen bize soruyorlar. İşsizliği önlemek için en hızlı ne yapcaksınız diye? Biz de söyleriz. Kamudaki bütün boş devlet kadrolarına atama yapacağız. Öğretmen, doktor, ebe, röntgenci, hemşire. Boş kadro olur mu? Tamamının atamasını yapacağız" dedi.

"107 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR"

Devletteki öğretmen açığını rakamlarla anlatan Kılıçdaroğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın rakamlarına bakıyorsunuz, Ocak 2021 itibariyle 107 bin 909 öğretmen açığı var.  Sayıştay raporlarına baktığımızda 138 bin 393 öğretmen açığı var" diye konuştu.

“KANAL İSTANBUL’U İMZALAYAN BÜROKRATLARIN BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul temel atma töreninde yaptığı konuşmayı hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan dış güçlerin temsilcisi gibi konuşuyor. O paraları söke söke alacağım. Müteahhitlere sesleniyorum. Bu işe giren unutsun kendisini. Bankalara sesleniyorum; kredi veren unutsun kendisini. İmzalayan bürokratların burnundan fitil fitil getireceğim” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz