Kelebeklerin ölüm uçuşu!

Kelebeklerin ölüm uçuşu!
NotHaber

Ardahan'da her yıl ağustos ayında yaşanan kelebeklerin ölüm uçuşu başladı. Binlerce kelebek havanın kararmasıyla birlikte sokak lambalarının etrafında döne döne uçtu.

Ardahan'da, her yıl ağustos ayında yaşanan 'kelebeklerin ölüm dansı' başladı. Kelebekler havanın kararmasıyla birlikte sokak lambalarının etrafında dakikalarca kanat çırptı. Bir süre sonra yaşamını yitiren kelebeklerin cansız bedenleri yolu beyaz bir örtüyle kapladı.

ÖLÜME KANAT ÇIRPTILAR

Halk dilinde 'Beyaz söğüt' kelebekleri olarak bilinen kelebekler, havanın kararması ile birlikte tarihi Kura Nehri üzerinden geçen köprüye akın etti. Vatandaşların meraklı bakışları arasında sokak lambalarının etrafında dakikalarca uçan kelebekler, ölüme kanat çırptı. Vatandaşların tabiriyle 'ölüm danslarını' yapmaya başlayan kelebekler, bir süre ışıkların etrafında uçtuktan sonra öldü. Çocuklar, kelebeklerin ölümüne çok üzüldüklerini söyledi.

KELEBEKLER GÖRSEL ŞÖLEN SUNDU

Her yıl ağustos ayında yaşanan bu doğa olayını izlemeye gelen vatandaşlar bol bol video ve fotoğraf çekti. Kelebekler bu anlara tanıklık edenlere adeta görsel bir şölen sundu. Kura Köprüsü’nün demir korkuluklarındaki örümcek ağlarına takılan kelebeklerine, örümcekler tarafından yakalanma anları da ilginç görüntüler oluşturdu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz