Kaz Dağları’nda orman yangını! Ciğerlerimiz yanıyor…

Kaz Dağları’nda orman yangını! Ciğerlerimiz yanıyor…
NotHaber

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Kaz Dağları’nda orman yangını çıktı. Yangının çıktığı bölge Dünyada Alpler’den sonra en yüksek oksijen oranına sahip 2. bölge olarak biliniyor.

 

Kazdağları Kavurmacılar bölgesinde ormanlık alandan sabah saatlerinde dumanlar yükseldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yollandı. Yangın rüzgarın etkisiyle giderek büyürken helikopterle havadan da müdahale başlatıldı. Yetkililer yangının kısa sürede söndürülmesi için her türlü çabanın gösterildiğini aktardı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada ise Kazdağları Milli Parkı sınırları içindeki ormanlık alanda çıkan yangına en kısa sürede müdahale edildiği bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Yangının başladığı bölgenin sarp bir arazi yapısına sahip olması nedeniyle havadan müdahale yoluyla söndürme çalışmalarına başlanmıştır. Alana çok sayıda arazöz, su ikmal aracı, tanker ve yangın ekibi sevk edilmiştir. Yangın söndürme çalışmalarımız Valiliğimizin koordinasyonu altında ilgili bütün kurumlarımızın iş birliğiyle en etkili şekilde gerçekleştirilmektedir."

TÜRKİYE’NİN AKCİĞERİ DÜNYA İKİNCİSİ…

Kaz Dağları, Dünya’da oksijen oranının en yüksek olduğu yerlerden biri olarak biliniyor. Alplerden sonra oksijen oranında 2. sırada yer alan Kaz Dağları’nda Orman yangını bu sabah saatlerinde çıktı. Ekipler var gücüyle bu oksijen cennetinin tahribata uğramasını engellemeye çalışıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz