Kavcıoğlu iddiaları artıyor! Bu kez de Financial Times

Kavcıoğlu iddiaları artıyor! Bu kez de Financial Times

Reuters’ın ardından Financial Times gazetesi de Kavcıoğlu’nun görevden alınacağına dair iddiaları gündemine taşıdı.

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, merkez bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun görevden alınacağına dair iddiaları gündemine taşıdı. Gazete, “Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınacağı söylentisi Türk lirasını salladı” başlığıyla bir analiz yazısı yayımladı. Yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç yılda dördüncü kez Merkez Bankası Başkanı’nı görevden alacağı iddialarının ardından Türk lirasının yüzde 1 değer kaybettiği vurgulandı.

SEMİH TÜMEN İDDİASI ORTAYA ATILDI

Dün Reuters’ın gündeme getirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kavcıoğlu’ndan soğuduğu iddiasının ardından bugün Financial Times gazetesi, Kavcıoğlu’nun ardından göreve getirilmesi muhtemel bir ismi ortaya attı.

Financial Times’a göre, bazı analistlerin son haftalarda Kavcıoğlu’nun yerine eski bir Merkez Bankası yetkilisi olan ve geçen mayıs ayında Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Semih Tümen atanabilir.

“DAHA İTAATKAR VE APTAL BİRİ OLACAKTIR”

Habere göre, gazeteye konuşan bir üst düzey Türk bankacı, Tümen’in göreve getirilmesinin düşük bir ihtimal olduğunu söylerken, “Merkez Bankası Başkanı'nda değişiklik yapılırsa, göreve atanacak kişi çok daha itaatkar ve aptal biri olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

ALTUN YALANLAMIŞTI

Konuya ilişkin açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Haltun, Reuters’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kavcıoğlu’ndan soğuduğu yönündeki haberin sahte olduğunu vurgulamıştı.

Söz konusu haberin görüntüsünü paylaşarak yalan olduğunu belirten Altun, “Yalan haber”i sosyal medyanın sorunu zannediyorduk. Fakat görüyoruz ki artık ana akım medya da aynı meseleden mustarip. Büyük medya kuruluşları bile bu tür yalanları kolayca dolaşıma sokabiliyor. Bu endişe verici bir durum. Her ikisi de yalan” ifadelerini kullanmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz