“Katarlı gençlere sınavsız üniversite” iddiası asılsız çıktı

“Katarlı gençlere sınavsız üniversite” iddiası asılsız çıktı
NotHaber

Katarlı gençlerin sınavsız tıp, diş hekimliği ve eczacılık eğitimi alabileceği yönündeki iddia ortalığı karıştırdı. Ancak Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasıyla haberin yalan olduğu ortaya çıktı.

 

Türkiye’nin gündemi “Katarlı Gençler sınavsız Tıp Eğitimi alabilecek” haberiyle çalkalandı. Kısa sürede haber siteleri gelişmeyi servis etti. Siyasilerden kınama açıklamaları geldi. Sosyal mecralarda #katarlıgençler hashtagi ilk sıralara yükseldi. Kamuoyunda büyük bir tepki dalgası yükseldi. Ancak haberin yalan olduğu Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasıyla ortaya çıktı.

YALAN HABERİN SAKLADIĞI GERÇEK

Bakanlık açıklamasında Katar ile Türkiye arasında askeri sağlık anlaşması imzalandığı belirtildi. Bu kapsamda Katarlı askeri personel ve orduda görev alan sivil çalışanlar masrafları Katar tarafından karşılanmak kaydıyla tıp, diş hekimliği ve eczacılık eğitimi alabilecek. Açıklamada “Her Katarlının tıp fakültesine girmesi diye bir şey yok” ifadesi kullanıldı.

ÜNİVERSİTE SINAVI ÖNCESİNDE OLMASI MANİDAR

Öte yandan yalan haberin üniversite sınavından bir gün önce servis edilmesi akıllara psikolojik savaş tekniklerini getirdi. Toplumda adaletsizlik duygusu yaratarak kitleleri yalan haberle manipüle etmek isteyen bazı odaklar, Milli Savunma Bakanlığı’nın hızlı ve yerinde açıklamasıyla amaçlarına ulaşamadı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz