Kastamonu’da sel yine hasar verdi

Kastamonu’da sel yine hasar verdi

Kastamonu’da geçtiğimiz yaz meydana gelen sel felaketinin ardından, yıkılan köprülerin yerine geçici konulan menfezler, dün etkili olan sağanak yağış nedeniyle zarar gördü.

Kastamonu’da geçen yaz 11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketi bölgede maddi ve manevi büyük bir Hasara yol açmıştı. Sel felaketi sonrasında Çatalzeytin ilçesinin, Duran ve Kızılcakaya köylerine geçici olarak konulan menfezler, dün öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli yağışın ardından zarar gördü ve ulaşım kapandı. Bunun üzerine yetkililer, zarar gören noktalara çalışmalar başlattı.

SEL NEDENİYLE ULAŞIM İPTAL

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde sel nedeniyle 3 geçici menfezin zarar görmesi ve heyelanlar nedeniyle bazı köylere ulaşım sağlanamıyor. Çatalzeytin Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede 11 Ağustos'ta etkili olan sağanak nedeniyle yıkılan Köprülerin yerine Duran ve Kızılcakaya köyleri ile Sırakonak köyü Toprakçıoğlu Mahallesi'ne geçici olarak menfezler konulduğu hatırlatıldı.

YETKİLİLER ÇALIŞMALAR BAŞLATTI

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada ulaşımın kutu menfezlerle sağlandığı ifade edilirken, "Dünkü yağışlar nedeniyle bu geçici yapılar zarar gördü ve yollar ulaşıma kapandı. Şu an Çatalzeytin Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerince yapılan çalışma sonucu, Kızılcakaya ve Sırakonak köyünde geçiş sağlandı, Duran Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor." denildi. Çatak köyü Suçatı mevkisi ve Karacakaya köy yollarında heyelan nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşandığı belirtilen açıklamada, Çatalzeytin Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiği kaydedildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz